Četvrtak 25.06.2015.
20:42
b92

"Ko će da vrati oči sudiji Iliću koje je Orić lično izvadio nožem?"

Tanjug
Neće da kuka: Aleksandar Vučić

- Ima događaja posle kojih ostaje osećaj mučnine i događaja čija mučnina služi kao nauka. Izručenje Nasera Orića je ova druga situacija, mučna ali poučna. Srbija će iz ove lekcije umeti da izvuče pouke - naveo je premijer Vučić.

Kako navodi, puštanje Orića je pokazatelj da pitanje ratnih zločina nije uvek pitanje pravde nego i politike koja će od vas da napravi pobednika.

- Neću da kukam jer je čovek koji je optužen za ratne zločine pušten na slododu. Od kako je taj slučaj iz Bijeljine prebačen u Sarajevo taj slučaj se ne vidi - istakao je Vučić.

On je naglasio da ponosno sme da kaže da želi da ode na svako mesto u bivšoj Jugoslaviji gde su se zločini dogodili i da o svakom zločinu otvoreno govori.

- Zašto drugi to ne smeju, zašto samo govore o zločinima nad svojim narodom - upitao je Vučić.

- To je pitanje za njih, a ne za nas i u tome vidim budućnost Srbije, i veliku šansu. Vidim budućnost da pobeđujemo nepravdu našom snagom i uspehom, da svi svetski mediji govore o velikom srpskom uspehu u borbi protiv deficita - istakao je Vučić, da bi se potom osvrnuo na postupke međunarodne zajednice.

- Imam jedno pitanje za sve u međunarodnoj zajednici... Ko će da vrati oči Slobosdanu Iliću i ko će ga vratiti u život? Ko će vratiti desetine i stotine Srba pobijene od strane Orića? Za oči pitam, jer nisu izvađene od strane Orićevih vojnika, već lično rukom i nožem Orića... - naglasio je premijer.

2024 © - Vesti online