Petak 26.06.2015.
05:48
D. Dekić - Vesti

Vučić našao dispečera

Tanjug
Svaka nam čast: Nenad Čanak i Aleksandar Vučić

Iznenađujuće za republičkog poslanika Janka Veselinovića koji je nedavno formirao Pokret za preokret jeste da u tim razgovorima učestvuje baš Čanak kao veliki zagovornik odbrane pokrajinskih interesa, pošto je kako kaže, odluka o ukidanju Elektrovojvodine i preseljenju dispečerskog centra u Novi Sad, štetna za građane.

- Dispečerski centar asocira na telefonsku centralu i ako je to dogovor Vučića i Čanka loš je i za građane Vojvodine i cele Srbije, jer će se sav novac slivati u budžet u Beogradu. Čanak naravno ne želi da kaže da je to štetno za pokrajinu gde je inače najefikasnija i najbolja naplata - kaže za "Vesti" Veselinović ukazujući da ovaj dogovor prikriva izostanak želje da se u Srbiji učini pomak ka boljem životu građana.

Oglasio se i premijer Vojvodine Bojan Pajtić koji kaže da je ovakvo Vučićevo ponašanje još jedan "pokazatelj amaterskog vođenja države". On je obelodanio da je pokrajinska vlada tražila sastanak u vezi sa gašenjem Elektrovojvodine, ali je to ignorisano, kao i ostali zahtevi pokrajinskih organa.

Pajtić, iako ne spori odlazak Čanka u Beograd, objašnjava da nije legitiman način na koji Vučić zaobilazi pokrajinske institucije, zovući lidera LSV-a. Dodaje da je bolje razgovarati sa institucijama na šta republičku vladu obavezuje Ustav.

- Vučić na sastanak zove one političare koji mu se sviđaju ili s kojima je u dogovoru, zaobilazeći ustavne dužnosti - naveo je vojvođanski premijer.

Maketa i farsa

"Ako su Vučić i Čanak zaista hteli nešto da urade za Vojvodinu, zašto onda nisu premestili sedište Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije u Novi Sad, nego sele nacionalni operativni dispečerski centar. Ovim se opet prave političke makete, što je svojstveno aktuelnoj vlasti", ocenio je Veselinović.

Bojan Pajtić ukazuje da je reč o farsi.

"Ako je to cela ponuda, to i dalje predstavlja gašenje privrednog društva Elektrovojvodine koje je od strateškog značaja za pokrajinu, i to je opet ukidanje decentralizacije u zemlji", smatra Pajtić.

2024 © - Vesti online