Petak 26.06.2015.
04:42
D. Dekić - Vesti

Vlast ne prašta Miškovićev pasoš

Tanjug
Miroslav Mišković: I pasoš i novo suđenje

- Vrlo neprijatno sam iznenađena, ali čekam da dobijem odluku koja bi me, ako je zaista takva, najiskrenije rečeno, porazila i kao sudiju i kao člana Društva sudija Srbije - kaže Boljevićeva za "Vesti" i podseća da se Vučinić žalio da mu je ugrožena nezavisnost u radu.

Golgota sudije Vučinića koji slovi za "čoveka bez mrlje u karijeri" počela je krajem 2013. kada je najbogatijem Srbinu privremeno vratio pasoš radi službenog puta u London, obrazlažući da je to uradio isključivo prema zakonu.

Tada se kao predsednik Posebnog odeljenja Specijalnog suda, požalio na pritiske u radu, a već početkom 2014. godine je saopšteno da više ne obavlja tu funkciju, ali da "nije smenjen", već mu je godišnjim rasporedom poslova prestala dužnost.

Sada je VSS presuđivao po žalbi disciplinskog tužioca VSS na odluku Disciplinske komisije tog tela koja je u oktobru prošle godine zaključila da Vučinić nije počinio teži disciplinski prekršaj.

Dragana Boljević objašnjava da disciplinski tužilac nije bio prisutan, zbog čega se može smatrati da je predlog u postupku Vučiniću povučen.

- Bila sam više sam nego zaprepašćena kada su me novinari zvali da mi kažu da je prekršaj utvrđen, ali još više što je Vučinić predložen za razrešenje sa sudijske funkcije. Ne bih da komentarišem više dok ne dobijem odluku - kazala je ona.

Iako je Disciplinska komisija pre osam meseci utvrdila da Vučinić nije počinio prekršaj, kako je tada kazala Boljevićeva, tom odlukom nije bio zadovoljan tužilac Borivoje Pap, pa je disciplinski postupak nastavljen. Međutim, Vučinićevo skidanje sa slučaja Mišković, u stvari je išlo u prilog najbogatijeg Srbina jer je proces dve godine po njegovom hapšenju vraćen na početak.

2024 © - Vesti online