Petak 26.06.2015.
03:13
J. Arsenović - Vesti

Glavaš: U Jadovnu bal vampira

Reuters
Branimir Glavaš

- Hrvatska neće biti prostor gde će svake godine M. P. s istomišljenicima iz srpske vlasti održavati svoj bal vampira sa namerom da ga pretvori u tradiciju, koja budi prošlost i podseća na krv i međusobna klanja iz prošlosti - napisao je Glavaš na Fejsbuku.

Za Glavaša je skup nad jamom u Jadovnu, gde su masovno pobijeni Srbi svih uzrasta, "maska dušebrižništva" i "bezosjećajna komemoracija", a učesnicima pomena treba zabraniti ulazak u Hrvatsku.

- Glavaš je samo vrh ledenog brega. On je osuđeni ratni zločinac i otvoreno zagovara ustašku i fašističku ideologiju. Hrvatska država i pravosuđe ne sankcionišu govor njegov mržnje, pozivanje na linč Srba i poricanje genocida nad Srbima u NDH. Vlasti u Zagrebu ističu da je današnja Hrvatska naslednik partizanske i antifašističke borbe, a u praksi se sve više oslanjaju na zločinačku NDH - upozorava Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji.

On dodaje da sve ove pojave, od nasilja nad Srbima do negiranje genocida i razbijanja dvojezičnih tabli, postaju masovne i da su eskalirale nakon ulaska Hrvatske u EU.

- Brisel o ovome ćuti, što ohrabruje profašističke snage da otvoreno i direktno promovišu ustašku ideologiju - zaključuje Linta za "Vesti".

Kako prolaze zločinci nad Srbima govori i sadašnji status Branimira Glavaša. Ratni komandant Osjeka sada je na slobodi nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo presudu Vrhovnog suda kojom je Glavaš osuđen za ubistvo desetak srpskih civila, bačenih u Dravu vezanih ruku i sa selotejp trakom preko usta, kao i za mučenje i ubistvo dvojice Srba u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu odbranu.

2024 © - Vesti online