Utorak 04.05.2010.
13:03
Vestionline

"Pokažimo da smo civilizovani"

"Pozivamo navijače i simpatizere naših klubova da u sredu 5. maja budu na stadionu u Humskoj ulici kako bi uživali u fudbalu i borbi dva stara rivala za prestižan trofej. Da fer i sportski navijaju, civilizovano se ponašaju pre, za vreme i posle finalne utakmice. Fudbal je kroz vekove spajao ljude, nikad širio mržnju i netrpeljivost. Stoga, pokažimo srpskoj, evropskoj i svetskoj javnosti da u Srbiji ima mnogo više navijača nego huligana i da se na našim stadionima igra dobar fudbal, bez nasilja navija. Prvotimci će na terenu fudbalskim umećem, viteštvom poslati pomirljivu poruku fanovima oba kluba i, razumljivo, sve učiniti da pobedi fudbal", stoji u saopštenju dva kluba.

Finalni meč Lav kupa Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde na programu je u sredu od 20,30 sati na stadionu Partizana.
 

Pravila ponašanja


Navijači neće smeti da okače zastave na ograde Partizanovog stadiona, a zabranjeno je unošenje vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, alkohola, psihoaktivnih supstanci i predmeta bilo koje vrste koji bi mogli da se koriste za sve oblike povređivanja.

 

Zabranjeni su i transparenti i zastave veće od dva metra, rasistički i politički materijali koji pozivaju na nasilje i ostali predmeti koji bi mogli da naruše bezbednost ljudi ili pričine materijalnu štetu. Navijači ne smeju da se penju na ogradu i da ulaze u teren i da sprečavaju redarsku službu, policiju, vatrogasce i lekarsku službu da obavljaju svoj posao.

 

Iz FSS-a su podsetili da svaki navijač mora da poštuje uputstva organizatora ili će mu biti uskraćeno pravo boravka na stadionu.

2024 © - Vesti online