Petak 26.06.2015.
05:30
punkufer.hr

Rashladite se: Top 7 koktela s pivom

wallpapercave.com
Malo drugačije od onoga što smo navikli, ali odlično za leto

Letnji koktel

U blender ubacite nekoliko kockica leda, dodajte 200 ml soka od limuna ipo 350 ml votke i jednako toliko hladnog piva. Sve izmešajte u blenderu i poslužite u hladnim čašama.

Lubenica s pivom

Tri kilograma lubenice najprije očistite a zatim izmiksajte u blenderu. Dodajte šećer i mešajte dok se ne rastopi. Kad je gotovo, stavite sve u frižider na hlađenje. Nakon toga, dodajte liker (najbolje Maraschino) i 1,5 l piva, pomešajte i poslužite.

"Black Velvet"

Ovaj koktel je vrlo jednostavno napraviti. Pomešajte tamno pivo i šampanjac u razmeri 1:1. U kriglu se najpre stavlja šampanjac, a potom i crno pivo. Piti jako hladno!

"Hangman's Blood"

Evo jednog pravog muškog koktela. Krigla od pola litre se ispuni džinom, rumom, viskijem, brendijem i crnim vinom. Ostatak se lagano dopuni miksom svetlog piva i šampanjca - i uživanje može da počne.

"Michelada"

Još jedan koktel koji možemo dodati kategoriji muških koktela. Ovaj "Meksikanac“ pravi se tako da se u kriglu sipaju limunov sok, zatim malo tabaska, sojinog i vorčester sosa , a na kraju se svemu tome doda svetlo pivo.

Limunada s pivom

U manjoj posudi zagrejte ¾ šoljice vode s ½ šoljice šećera. Mešajte i kuvajte sve dok se šećer ne rastopi. Nakon toga rashladite i pomešajte s ¾ šoljice limunovog soka. Kad je sve to gotovo, sipajte u čaše i dolijte pivo.

Crveno oko

30 ml votke, 180 ml soka od paradajza, 350 ml piva i jedno jaje - ono su što vam treba za ovaj koktel. Votku sipajte u rashlađenu kriglu i dodajte sok od paradajza. Otvorite flašu piva i sipajte je u kriglu. Na kraju ubacite jedno jaje i pijte bez mešanja.

2021 © - Vesti online