Utorak 04.05.2010.
12:16 >> 13:36h
Vestionline

NS: Blaga osuda zločina nad Srbima

Blaga osuda zločina nad Srbima: Dubravka Filipovski

Ona je na konferenciji za novinare ocenila da najavljene konsultacije kod predsednice Skupštine Srbije samo predstavljaju pokušaj traženja opravdanja pred građanima za usvojenu Rezoluciju o osudi zločina u Srebrenici.

Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Srbije, na neki način je pokazala da su poslanici vladajuće koalicije izvršili diskriminaciju nevinih žrtava, osuđujući selektivno zločine, rekla je Filipovski.

Ona je dodala da je stav NS da je trebalo osuditi sve zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji i usvojiti jedinstvenu deklaraciju o tome.  

Filipovski je istakla da će NS u narednim nedeljama sa Srpskom naprednom strankom nastaviti razgovore o strateškom partnerstvu i saradnji, kako bi se stvorio "jedan širi front" opozicionih stranaka koje traže vanredne izbore, i da očekuje da se tu uključi i Demokratska stranka Srbije.
 

Prema njenom mišljenju, o predizbornim koalicijama je u ovom trenutku rano govoriti, jer je prioritet podrška građana i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.
 

2024 © - Vesti online