Utorak 04.05.2010.
12:04
Tanjug

Nevreme u SAD odnelo 28 života


Centar Nešvila je evakuisan pošto su, za dva dana, olujno nevreme i jaka kiša doveli do naglog rasta nivoa reke Kamberlend, prelivanja preko rečnog nasipa i plavljenja grada, gde je visina vode oko 33 centimentra.


Poznate građevine u Nešvilu, kao što su simfonijski centar i dvorana Kantri mjuzik hol ov fejm (The Country Music Hall of Fame) okruženi su vodom, navodi Bi-Bi-Si (BBC).


Kiša je prestala juče da pada, ali nivo vode nizvodno i dalje raste, pa spasioci i volonteri u ribarskim čamcima izvlače ljude iz njihovih poplavljenih domova, ali pronalaze se i nove žrtve nevremena u Nešvilu i drugim delovima Tenesija. Jedna osoba je poginula u naletu tornada na istoku te američke države, navodi AP.


Olujno nevreme usmrtilo je šest osoba u državi Misisipi i četvoro u Kentakiju, uključujući vozača čiji je kamion sleteo s puta i prevrnuo se u nabujali potok.


Tokom vikenda jako nevremenu zahvatilo je jug SAD. Snažno nevreme počelo je u subotu u Memfisu, a zatim se proširilo uzvodno rekom Misisipi, izazivajući tornada koji su protutnjali kroz države Misisipi, Arkanzas, Misuri i Kentaki.

2024 © - Vesti online