Nedelja 28.06.2015.
00:30
punkufer.hr

Avantura i užitak: Vozom kroz Evropu - zašto da ne?!

newartcolorz.com
Putovanje vozom može biti prava avantura

Dok ste u vozu možete izdvojiti vreme za sebe i pročitati knjigu, popiti piće u vagonrestoranu, fotografisati prekrasan krajolik... Putovanje vozom je u većini slučajeva jedno posebno iskustvo!

Vozom kroz srednju i zapadnu Evropu

Ako želite da razgledate što više, a da pritom prođete nekoliko država, severna Evropa pruža neke od najboljih ruta. Jedna od tih je i ona koja od Čura u Švajcarskoj ide preko Pariza i Brugesa sve do Amsterdama. Idealno za ljubitelje sira i čokolade, s malo lala na kraju.

Pica ili testenina

Ako ste ljubitelj istorije i kulture, najbolja ruta za vas je ona od Venecije prema Siciliji. Ruta prolazi kroz Firencu, centar svetske umetnosti, preko Rima i Napulja (usput posetite i Pompeju), i nastavlja se uz obalu sve do vrha ove divne evropske čizmice.

Dobri koncerti u komšiluku

Za dobar provod ponekad uopšte nije potrebno putovati daleko. Jedna od tura koja je među najpopularnijima u Evropi je ona koja svoj start ima u Zagrebu, a nastavlja se preko Ljubljane, prema Beču i Bratislavi, da bi završila u Budimpešti!

Dašak orijenta

Želite li da zaplešete uz vatrenu špansku muziku? Ili da probate neka od najboljih vina Portugala? Sedite na voz u Barseloni, krenite putem Valensije, uhvatite voz za Madrid, a tamo skrenite prema Lisabonu. Svoje putovanje završite uz čašicu portugalskog vina u Portu. Idila!

2021 © - Vesti online