Četvrtak 25.06.2015.
13:24
Tanjug

Hteo da se "žrtvuje" i ubije Mila, završio sa krivičnom prijavom

Srna
Milo Đukanović spasao sugrađanina vlastite žrtve

Pretnje na račun predsednika vlade policija i tužilaštvo okarakterisali su kao "ugrožavanje bezbednostii".

Vukojević je sporni komentar objavio uz članak "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti", U tom članku je naveden odgovor "sirotinje" "buržujima", šestorici mladića koji su objavili fotografiju na kojoj u rukama drže majicu sa uvredljivim natpisom na račun siromašnih.

Osumnjičeni 28-godišnji Podgoričanin tekst je prokomentarisao rečima: "Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite šta vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako ću okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju decu kada izbori ne pomažu. Nadam se da će mi neko posthumno podići spomenik. Ne mogu više".

Pošto je policija dobila informaciju o komentaru, pokrenuta je akcija kako bi se utvrdilo ko je autor. U akciju identifikovanja i pronalaženja osumnjičenog Podgoričanina bili su  uključeni službenici CB Podgorica i Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pošto je Vukojević koristio svoj nalog za objavljivanje komentara, ubrzo je identifikovan i priveden u Centar bezbednosti Podgorica gde je saslušan i potom sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Protoiv njega je podignuta optužnica za ugrožavanje bezbednosti, za šta je predviđena novčana ili kazna zatvora.

2024 © - Vesti online