Četvrtak 25.06.2015.
10:31
mondo.rs, Žurnal

Sale: Mačvan je igračina, ali...

FoNet
Skratio: Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević uvrstio ga je na širi spisak kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu, ali onda Mačvan nije prošao drugo "sito", skraćivanje spiska sa 24 na 18 imena.

- Mačvan nije dete, igračina je, ali u ovom trenutku nije u mojoj projekciji za 14 ili 12 igrača. Zašto bih mu onda to radio? Nije način da ga zovem na pripreme, a onda ga otpišem - rekao je Đorđević za "Sportski žurnal".

Među šestoricom otpisanih izdvaja se i ime Nikole Jokića, krilnog centra Mege, koji je imao statistički impresivnu sezonu. On će provesti leto u SAD, kako bi pripremio telo za debitantsku NBA sezonu, u dresu Denver Nagitsa.

- Biće nosilac igre kad odluči da mu je reprezentacija primarna. Otkazao je poziv da igra sa svojom generacijom u mladoj reprezentaciji, sa obrazloženjem da ide u NBA. Dobro, neka ide i razvija se. Mi moramo da nagradimo neke druge momke za igru i ponašanje, iako bih voleo da treniram Jokića.

Đorđević u izjavi "Žurnalu" dodaje da ne treba brinuti za poziciju "četiri" i uopšte za centarske pozicije, na kojima pored dosadašnjeg kapitena Krstića neće biti ni Katića i Birčevića, iz ekipe koja je letos u Španiji postala vicešampion sveta.

- Niko od igrača koje nisam pozvao ne može da nam obezbedi Rio i Olimpijske igre, to je sigurno. Na "četvorci" imamo Bjelicu, Ercega koji je fizički dobro i Mitrovića sa tri trofeja, koji se ponašao kapitenski i bio sa nama prošle godine do odlaska u Španiju. Njih ćemo integrisati sa Raduljicom, Marjanovićem i još nekima koji će se izboriti za mesto u timu.

Pored Mačvana i Jokića, od sna o nastupu na Evropskom prvenstvu oprostili su se Zagorac (Mega), Birčević (Estudijantes), Micić (Bajern) i Majstorović (Metalac).

U konkurenciji ostaju Teodosić, Jović, Marković, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Dangubić, Kešelj, Mitrović, Erceg, Bjelica, Marjanović, Raduljica, Kuzmić, Štimac i Milutinov.

"Orlovi" će u prvoj fazi EP igrati u Berlinu, protiv Nemačke, Španije, Turske, Italije i Islanda.

2024 © - Vesti online