Četvrtak 25.06.2015.
08:39 >> 12:30h
Tanjug

Albansko selo droge pod opsadom, uhapšeno 12 napadača

Tanjug/AP
Glavni okršaj policije sa naoružanom grupom očekuje se danas

Jake snage na terenu uz blindirana vozila su započele pretres od kuće do kuće u potrazi za oružjem i osobama koje su učeštvovale u jučerašnjoj razmeni vatre, a posebno za ubicom pripadnika policije Ibrahima Baše.

Detaljan pretres kuća se nastavlja sa pojačanim oprezom.  Policija traži da se osumničeni predaju i najavljuju da će u slučaju oružane reakcije biti uništeni.

Ovo upozorenje je imalo efekta jer je jedan deo traženih već uhapšen ili su se samo predali na kontrolnim punktovima koji su postavljeni oko sela.  Do sada je uhapšeno ili se predalo ukupno 12 osoba.

Na teren je izašla i grupa istražitelja užilaštva za teške zločine koju predvodi tužilac Adnan Džoli pod zaštitom pripadnika RENEA.

Evidentirano je 10 izvora vatre na kojima je zaplenjeno preko 100 metaka, kalašnjikov i mitraljez, jedna ručna bomba i jedan nož.

Naoružana grupa je u sredu ujutru u selu Lazarat pucala na policiju, kada je jedan pripadnik policije poginuo, a dvojica ranjena.

Albanski premijer Edi Rama odao je poštu poginulom Ibrahimu Baši, bivšem oficiru vojske koji je služio u misiji NATO u Avganistanu, prenela je agencija AFP.

- Verujem da svi Albanci koji poštuju integritet i hrabrost policije danas žale - rekao je Rama.

U međuvremenu, delegacija EU i američka ambasada u Tirani su takođe osudile Bašinu smrt, navodi AFP.

2024 © - Vesti online