Sreda 24.06.2015.
19:41
Vestionline

Ana "razbila" Turkinje: Košarkašice u polufinalu i kvalifikacijama za Rio!

fiba.com
Najbolja: Ana Dabović

Izabranice Marine Maljković su odigrale utakmicu u promenljivom tonu, ali su se u drugom poluvremenu razigrale i zasluženo slavile.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije tako ima priliku da se prvi put od raspada SFRJ nađe na Olimpijskim igrama, što bi samo po sebi bio veliki uspeh, a do Rio de Žaneira će doći ukoliko prođe kvalifikacioni turnir pred same Igre. Neophodno je da se nađe među tri.

Takođe, naš tim se tako osvetio Turskoj za poraze na prethodna dva takmičenja u odlučujućim utakmicama, u duelu za bronzu na Evropskom prvenstvu 2013. i četvrtfinalu na Svetskom prvenstvu 2014. godine. 

Brzom igrom "razbile" su odbranu protivnika i kada je bilo najpotrebnije prikazale možda i najbolju partiju do sada na šampionatu.

Pitanje pobednika rešeno je početkom treće četvrtine kada je Maljkovićev tim serijom 14:2 došao do dvocifrene prednosti (42:29, 24. minut).

U tim trenucima devojke u crvenim dresovima u potpunosti su zaustavile protivničke igračice, posebno tamnoputu Laru Sanders, koja je susret završila sa 25 poena i 10 skokova.

U pobedničkom timu ubedljivo najbolja bila je Ana Dabović sa 31 poenom, a dvocifren učinak imale su Jelena Milovanović sa 15 i Milica Dadobvić sa deset poena.

Srbija će u petak (18.00) u polufinalu igrati protiv Belorusije.

2024 © - Vesti online