Sreda 24.06.2015.
19:12
mondo.rs

Gotovo je: Partizan ne igra Evropu!

abaliga.com/kk Partizan NIS
Naredne sezone "grobari" neće bodriti svoj tim u Evropi

To je prvi put, valjda posle 20 godina (još od onih sankcija), da Partizan, prvak Evrope iz 1992. godine, neće učestvovati u nekom evropskom takmičenju.

Ovo je najavljeno u utorak uveče, a tokom srede je dobilo zvaničnu potvrdu na sednici Upravnog odbora kluba, posle koje tu odluku predsednik Predraga Saša Danilović nije obrazlagao.

iako, kao što smo napisali, nije obrazlagao, (glavni)razlog odustajanja je više nego jasan - finansije. Uprava kluba nije našla računicu da učestvuje u Evrokupu ida troši novac na (verovatno) duga i skupa putovanja u razne zemlje. Uz to verovatno ima i doze obazrivosti, s obzirom na nerešene odnose FIBA i ULEB i pritiska Međunarodne košarkaške federacija na nacionalne saveze i klubove. 

Oprečna su mišljenja o tome da li je Partizan trebalo da igra Evrokup (drugo po rangu klupsko takmičenje u Evropi). Po jednima, dobro je što će crno-beli sačuvati preko potreban novac, a drugi, pak, smatraju da su utakmice u Evropi neophodne za košarkaški rast mladih igrača.

Bilo kako bilo, Partizan neće u Evropu u sezoni 2015/16. a klub će se fokusirati na takmičenja u okviru Srbije i regiona (valjda!).

Jasno je da će i tim pretrpeti izmene. Milan Mačvan je odmah posle kraja finalne serije srpskog prvenstva nedvosmisleno izjavio da odlazi ("Ovo će biti dobra škola za sve - kako za mlade koji ostaju, tako i za nas koji odlazimo... Ništa drugo"), Saša Pavlović takođe, a Nikola Milutinov se sprema za NBA draft...

2024 © - Vesti online