Sreda 24.06.2015.
16:55
J. L. Petković - Vesti

Program UN protiv nasilja u porodici

undp
Nastavak akcije UN

Endrju Rasel, koordinator za razvoj Ujedinjenih Nacija i stalni predstavnik UNDP u pratnji donatora i kolega i koleginica iz UN: An Meskanen, otpravnice poslova Finske ambasade, Lajle Omar Gad, šefice kancelarije Unicefa, Fljore Macule, šefice kancelarije UN Žena i Aleksandra Nikolovskog, glavnog tehničkog savetnika FAO, predstavio je zajednički poduhvat UN agencija na Kosovu i zahvalio se Vladi Finske na ogromnoj finansijskoj podršci u vrednosti od dva miliona evra. 

Taj pristup ima za cilj da podigne svest građana na severu Kosova na temu rodno zasnovanog nasilja kao i porodičnog nasilja, a ujedno donese konkretnije rezultate u sferi zapošljavanja i podsticaja ekonomskog razvoja.   

- Posao kojim se bavimo zajedno sa građanima Kosova je taj, da pokušavamo da čujemo šta im je potrebno i da pružimo svoju podršku, to je pristup koji i Finska i UN imaju. Kada imate takav pristup, odnosno pomažete ljudima, nema svrhe da to ljudi ne znaju, zato je informisanje, zalaganje i program nešto što se ne bavi nama, nego je u pitanju podizanje svesti da građani znaju da se dobre stvari dešavaju na severu - rekao je Rasel na konferenciji za medije. On je dodao da su Ujedinjene Nacije na raspolaganju svim potencijalnim lokalnim i međunarodnim partnerima koji podržavaju razvoj na severu Kosova.

Gospođa An Meskanen, otpravnica poslova Finske ambasade na Kosovu izrazila je nadu za uspešnim radom i naglasila podršku finskog naroda za bolju budućnost Kosova.

2024 © - Vesti online