Sreda 24.06.2015.
14:21
Tanjug

Novi Sad čestita i ne zaboravlja

Tanjug
Foto: Ilustracija

Vučević je primio vaterpoliste Kristijana Šulca, Marka Tubića, Dragoljuba Rogača, Vladmira Mitrovića i trenera Vladimira Cukića koji su u Bakuu osvojili zlatnu medalju i kajakašice Milicu Starović koja se na EP okitila zlatom i Ninu Dzombetu i Milanu Trklju koje su na tom takmičenju uzele bronzanu medalju.

Gradonačelnik je tom prilikom rekao da je Novi Sad ponosan na svoje sportiste i da su Novosađani srećni što u njihovom gradu žive i treniraju tako uspešni sportisti.

- Gradska uprava za sport posebnu pažnju poklanja sportovima koji nam redovno donose medalje sa međunarodnih takmičenja, a koji možda nisu tolio medijski atraktivni - rekao je Vučević dodajući da "ne treba zaboraviti ni uspeh mladih fudbalera na Novom Zelandu, osvajača istorijske titule svetskih prvaka za igrače do 20 godina, među kojima je njih pet iz Novog Sada".

Kajakašica Starović zahvalila se na prijemu istakavši zadovoljstvo što grad prepoznaje rad i trud koji ulažu sportisti.

- Svim osvajačima medalja u Bakuu čestitam, a posebno mi je drago zbog našeg sporta koji je na Evropskim igrama osvojio tri medalje - dve zlatne i jednu bronzanu - rekla je Starovićeva.

Mladi vaterpolista Vojvodine Šulc rekao je  da su se dugo pripremali za Baku i da je težak rad doneo rezultat.

- Jos u oktobu smo krenuli sa pripremama za Baku, u maju smo odradili jake pripreme i pokazalo se da smo spremni ušli u takmičenje. U grupnoj fazi smo imali malo problema, ali u četvrtfinalu i polufinalu smo pokazali da igrajući jedan za drugoga možemo da pobedimo svakog protivnika. Tako je bilo i u finalu kada smo se osvetili Špancima za poraz u grupnoj fazi - rekao je Šulc.

2024 © - Vesti online