Sreda 24.06.2015.
11:07
b92.net

"Novak deluje kao da će ambulantna kola doći po njega, a onda..."

Reuters
Rivalstvo: Novak Đoković i Endi Marej

Takođe, Mekinro je u razgovoru za britanski "Telegraf" rekao da veruje da će Marej osvojiti još Gren slem titula do kraja karijere, kao i da je Nik Kirjos mladić koji ima najveće šanse da uspe.

- Mislim da je Endi ponovo u konkurenciji za najveće titule. Bilo mu je potrebno neko vreme, ali deluje da je zdrav, ponovo je zaradio poštovanje i opasan je. Predstavlja pretnju i u pravoj je poziciji ako Novak bude imao loš dan. Mislim da će Endi osvojiti još par Slemova. Treba mu odati priznanje što je verovao u Ameli Morezmo u trenucima kada su mnogi sumnjali u nju - kaže sedmostruki osvajač Gren slem titula.

- Teško je igrati na tom nivou i zato mnogo toga zavisi od volje i psihički čvrstine. Videli ste i sami koliko je bilo teško u Australiji zbog vrućine i svega ostalog. U različkim intervalima izgledalo je kao da će momci pasti. Videli ste Novaka... Deluje kao da će doći ambulantna kola po njega, a onda on napravi brejk. Teško je sprečiti da to ne utiče negativno na tebe. Lako je reći da znaš šta ti predstoji, ali svejedno moraš da se izboriš sa time - dodao je Amerikanac.

Reuters
Veruje Endiju: Džon Mekinro

Mekinro kaže da je Marejev nivo igre trenutno veoma visok.

- Verujem da Endi radi skoro sve što treba da radi. Drugi servis mu je doduše labilan, nije na nivou nekih drugih igrača, ali mislim da ima "dobre ruke" i da bi češće trebalo da izlazi na mrežu. To je jedino što bih mu savetovao. Takođe, počinje više da polaže na ritern, što je pametno jer su Novak i on najbolji riterneri.

"Big Mek" se osvrnuo i na momke koji bi trebalo da predstavljaju budućnost tenisa.

Vimbldon počinje 29. juna, a titulu brani Novak Đoković.

- Četvorica momaka koji su trenutno u žiži jesu Nik Kirgijos, Tanasi Kokinakis, Borna Ćorić i Džek Sok. Nadam se da će oni podići nivo i da će u razumnom vremenu biti u Top 10. Za nekoliko godina, ali moguće je da će se to desiti i ranije. Ako bih morao da odaberem jednog momka, to bi bio Nik. Veruje u sebe, ima intenzitet i to "nešto" što ne viđamo često kod igrača. Naravno, i on mora još da napreduje, protiv Mareja u Parizu mi nije delovao dovoljno fizički spremno - zaključio je Mekinro.

2024 © - Vesti online