Sreda 24.06.2015.
10:25
Tanjug

Doneli kući zlato što se zlati

OKS
Doček: Damir Mikec, Ivana Jandrić, Zorana Arunović i Andrea Arsović

Strelcima Andrei Arsović, Zorani Arunović i Damiru Mikecu, kao i Ivani Jandrić iz samboa, upriličen je doček na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Osvajačica prve zlatne medalje za Srbiju na Evropskim igrama Andrea Arsović istakla je da je presreća zbog fantastičnog rezultata.

- Ponosna sam što sam predstavljala svoju državu na najbolji mogući način. Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije uspeli smo da sprovedemo sve što smo planirali i prezadovoljna sam celom sezonom - rekla je Arsovićeva na konferenciji za medije.

Najuspešniji član Tima Srbije na Evropskim igrama do sada je dvostruki šampion Damir Mikec.

- Prezadovoljan sam maksimalnim učinkom. Priželjkivao smo to, ali ne može nikad da se planira. Konkurencija je bila najjača moguća, a velika mi je želja da za mesec dana na Evropskom prvenstvu u Mariboru ponovim ovaj uspeh - rekao je Mikec.

Zorana Arunović smatra da će joj osvajanje zlatne medalje na Evropskim igrama biti veliki podstrek za nastavak sezone.

- Izuzetno sam srećna što sam osvojila zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj. Ova sezona je za mene bila prilično teška i ne ide onako kako sam očekivala. Ovo takmičenje dalo mi je veliki vetar u leđa za nastavak sezone. Želim da zahvalim svim institucijama, a naročito Misiji Olimpijskog komiteta Srbije jer su učinili sve da naš boravak u Bakuu protekne u najboljem mogućem redu.

OKS
Šampionska torta

Sambo je jedan od neolimpijskih sportova koji je uvršten u program prvih Evropskih igara, a zlatnu medalju za Srbiju osvojila je Ivana Jandrić.

- Osećam se privilegovano što sam deo tima koji čine najbolji sportisti Srbije. Drago mi je što je sambo izazvao toliku pažnju iako nije olimpijski sport. Moram da kažem da sam očekivala medalju, ali ni u najluđim snovima nisam mislila da ću osvojiti zlato - istakla je Jandrićeva.

Član Izvršnog odbora OKS Nenad Petković izjavio je da mu je čast što je u ime Olimpijskog komiteta dočekao najuspešniju srpsku ekipu na Igrama u Bakuu.

- Veoma sam ponosan što sam u vašem društvu. Činjenica da se Srbija nalazi na šestom mestu po broju osvojenih medalja ukazuje na to da je naš sport ozbiljan brend i da je Srbija ozbiljna svetska sila kada je sport u pitanju. Hvala vam što ste dostojno prezentovali našu zemlju - zaključio je Petković.

2020 © - Vesti online