Sreda 24.06.2015.
09:53
Srna

Svedočenje Albanke: Kako je Haradinaj klao srpske policajce

Tanjug
Da li će krvolok ikada odgovarati za svoje zločine, ili će i dalje slobodno šetati: Ramuš Haradinaj

Svedočenje ove Albanke nalazi se među dokazima koje su srpski pravosudni organi prikupili o učešću Haradinaja u najmanje 60 ubistava.

Ova Albanka, čiji su inicijali K. LJ, kaže da je oteta i odvedena u ovaj logor nedaleko od albanske granice sa grupom sunarodnica i Romkinja 1998. godine, prenosi "Pres Republika Srpska".

Iskopali im oči, pa stavljali so na rane

Albanka je ispričala da je po dolasku u logor videla dva masakrirana srpska policajca vezana za drvo koje su pripadnici OVK oteli u zasedi kod mesta Rastavica. Bile su im izvađene oči, odsečeni delovi tela, a u rane im je stavljana so.

Ona kaže da je videla kako Haradinaj prilazi policajcima s "motorolom" podešenom na frekvenciju srpske policije da bi policajci mogli čuti urlike svojih kolega.

- Izvadio je nož i počeo da kolje zarobljenike. Dok su ovi umirali uz jauke njihove kolege su sve to slušale - navodi Albanka.

Posle klanja - silovanje

Ona kaže da je nakon ubistva srpskih policajaca nju i ostale dovedene žene silovao i sekao po telu istim nožem kojim je preklao policajce.

Albanka je rekla da je saznala da su Haradinajevi ljudi odsekli glavu njenom ocu kada su maskirani u uniforme srpske policije došli njegovoj kući.

U dosijeima je i svedočenje Albanca koji kaže da je maskirani Haradinaj, koga je prepoznao po glasu, sa svojom grupom upao u njegovu kuću, nakon čega su izveli ženu i dete i ubili ih - ženu rafalima u grudi, a petogodišnjeg sina noževima zabodenim u grlo i stomak.

2024 © - Vesti online