Utorak 23.06.2015.
20:28
Tanjug

Đilas: Od četvrtka sve jasnije

Tanjug
Optimista: Dragan Đilas

- Na dobrom smo putu da dođemo do sporazuma, a istakao bih jedinstvo četiri naša kluba i Saveza. Na našu inicijativu prošle nedelje održan je sastanak u Zagrebu, a ponovo ćemo se u četvrtak okupiti u Beogradu kada očekujemo da postignemo definitivan sporazum. Dogovor će omogućiti našim klubovima da igraju Regionalnu ligu, iz koje ce imati prohodnost u elitna evropska takmičenja, a na koji nikakve primedbe neće imati ni FIBA, ni Evroliga - rekao je Đilas.

Prvi čovek KSS otkrio je da će u nedelju biti poznato da li će Srbija dobiti organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2017. godine.

- Košarkašice su stigle do četvrtfinala na prvenstvu Evrope, a pobedom protiv Turske obezbedile bi ucešće na kontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre. U nedelju se u Budimpešti održava Bord FIBA na kome ćemo saznati da li smo dobili domaćinstvo za Eurobasket 2017. godine. Jedini konkurent nam je Ceška, a takođe želimo domaćinstvo kontinentalih šampionata u mlađim kategorijama u konkurenciji do 16, 18 ili 20 godina - zaključio je Đilas.

2024 © - Vesti online