Sreda 24.06.2015.
01:11
A. B. - Vesti

Lekari krivi za smrt malog Srbina

Tanjug
Rekli majci da ne bude histerična...i dečak je umro (Foto: Ilustracija)

Tragedija porodice Đurić uzburkala je javnost tek ovih dana kada su roditelji odlučili da se obrate medijima i ispričaju tužnu priču o neprofesionalnom ponašanju bečkih lekara.

Roditelji su pozvali Hitnu pomoć nakon što im je sin Rafael dobio visoku temperaturu i bolove. Međutim, umesto da dođe lekarska ekipa iz centrale im je rečeno da sačekaju dalji razvoj stanja.

Dispečer Hitne pomoći čak je rekao Biljani "da ne bude histerična".

Tek dva sata kasnije lekari su došli do stana porodice Đurić. Umesto da se odmah pobrinu o mališanu, zatražili su zdravstveno osiguranje. Kada su pregledali Rafaela lekari su utvrdili da je bilo prekasno, pošto je mališan zadobio meningokoknu sepsu.

- Izašli smo u javnost kako bi se poboljšao sistem i da se ovako nešto više nikada ne desi - kazala je Biljana, a njen advokat Sigrid Pilc istakla je da su dvoje lekara pogrešno delovali i da je trebalo odmah da se pošalju kola Hitne pomoći.

- Ovo je najtragičniji slučaj u istoriji naše službe - sa žaljenjem je konstatovala Hitna lekarska služba koja je otpustila dvoje lekara, aktera ove tragedije.

2024 © - Vesti online