Utorak 04.05.2010.
04:49
Vestionline

Srpsko izdanje novog romana Nika Hornbija

U učmalom gradiću na engleskoj obali, Eni voli Dankana - ili bar misli da ga voli jer je oduvek bilo tako. S druge strane, Dankan voli Eni, a onda je najednom više ne voli. I tako Eni prestaje da voli Dankana i počinje da živi samo za sebe.

Upušta se u e-mail prepisku sa Takerom Krouom, penzionisanim rokerom, koji već dvadeset godina nije napisao nijednu pesmu, a koji je ujedno najveća opsesija njenog dečka Dankana.

Neverovatna prisnost razvija se između ovo dvoje usamljenih ljudi koji tragaju za nečim što nikad nisu imali.

Taker je umoran od života u ruralnoj Pensilvaniji sa svojim sinčićem Džeksonom - njegovom jedinom nadom za iskupljenje posle svih emotivnih, porodičnih i umetničkih krahova.

Kako to obično biva, u to vreme se na muzičkom tržištu pojavljuje akustična verzija njegovog najvećeg albuma. Taker sa Džeksonom leti preko Atlantika da se suoči sa svojim bivšim ženama i decom (što tek otkrivenom, što davno zapostavljenom) u istoj zemlji u kojoj živi njegova nova, intrigantna prijateljica sa Interneta.
 

''Hornbi u najboljem izdanju''
The Times

 

''Jedan od najtalentovanijih i najduhovitijih savremenih pisaca''
Sunday Times

Nik Hornbi rođen je 1957. godine. Autor je šest romana: "High Fidelity", "Sve o dečaku", "Kako biti dobar", "Dug put do dna", "Zakucavanje" i "Džulijet".

Na osnovu romana "High Fidelity" i "Sve o dečaku" snimljeni su istoimeni filmovi u kojima su uloge tumačili Džon Kjuzak i Ketrin Zita Džons, odnosno Hju Grant.

Godine 1999. dobio je nagradu Američke akademije umetnosti i književnosti, a 2002. godine i nagradu za prozu W.H. Smith Award. Živi i radi u Hajberiju u severnom Londonu.

2024 © - Vesti online