Utorak 23.06.2015.
14:58
nezavisne.com

Najgluplji načini da "prebolite" raskid!

divorceblog.mydivorcedocuments.com
Svako se sa raskidom nosi na svoj način, ali neke stvari ipak ne treba raditi

Neke stvari ipak ne bi trebalo da radite.

Osveta

Osveta nikada nije rešenje, čak ni kada vas je partner prevario ili izneverio na bilo koji način. Nikakve igrice, “vratiću ti istom merom” taktike, bacanje svih njegovih ili njenih stvari kroz prozor i slično neće vratiti vreme, neće vratiti tu osobu nazad, i neće vam pomoći da se osećate bolje.

Samodestrukcija

Kada ste suočeni s bilo kakvom vrstom odbijanja ili gubitka, veoma lako možete postati skloni samodestrukciji. Mnogi počnu da piju, da stupaju u seksualne odnose sa jedva poznatim ljudima, i rade protiv sebe. Nemojte kriviti sebe, i misliti da niste bili dovoljno dobri. Ko vas nije prihvatio takve kakve jeste, nije vredan da zbog njega idete unazad.

Opsesivnost

Nakon raskida, sasvim je normalno da se pitate gde je bivši ili bivša, i šta radi. Ali znatiželja nikako ne sme da preraste u opsesivnost. Najgori mogući potez po vas je da odete na Fejsbuk profil te osobe, i pretražujete sve postove, fotografije i lajkove. Opsesija nekada ume da uhvati maha do te mere da bivši partneri prate jedni druge i proveravaju s kim se viđaju.

Traženje zamene

U većini romantičnih filmova, nakon raskida, prijatelji glavne glumce nagovaraju da ponovo počnu da izlaze. I tako, oni u klubu upoznaju nekog novog i uđu u vezu. Međutim, nekoliko dana kasnije, uviđaju da je sve to velika greška, odnosno da još uvek vole bivšeg partnera. Ovde postoji moralna dilema: šta reći osobi sa kojom ste samo “izbijali klin”? I drugi ljudi imaju osećanja, zato nakon raskida dajte sebi minimum dva meseca samoće, da vam se slegnu emocije i da budete sigurni da ste spremni za upoznavanje s drugim ljudima.

2024 © - Vesti online