Četvrtak 05.11.2009.
12:39
CNN

SAD: Tinejdžer udavio četvorogodišnjaka

Policija je po priznanju optužila Kastra kao punoletnu osobu, uz specijalne okolnosti koje uključuju dela kakva su ubistvo tokom iživljavanja nad detetom, sodomija, kidnapovanje i ubistvo svedoka u cilju sprečavanja svedočenja.

Agenti FBI-ja imali su pune ruke posla

Kastro je u policiji okruga Fresno rekao da je namamio žrtvu, Aleksa Kristofera Merkata, u svoj stan rekavši mu "da ima nešto da mu pokaže unutra". U saopštenju policije se dalje navodi da je Kastro "uveo četvorogodišnjaka u kupatilo, gde ga ja sodomizovao, posle čega se žrtva saplela o tepih i pala, udarivši glavom o kadu. Žrtva je počela da plače, rekavši Kastru da će sve ispričati svojoj majci, na šta se tinejdžer uplašio i odlučio da ubije mališana daveći ga u kadi."

Po ubistvu Kastro je sakrio leš u mašini za sušenje veša, a roditelji nesrećnog Merkata su obavestili policiju da im je dete nestalo. Policija je pretražila komšiluk i okolne parkove u Mendoti, ali je kasnije u pomoć pozvan i FBI. Potraga je nastavljena i leš je ubzo pronađen u stanu do onog u kojem je živeo četvorogodišnjak sa roditeljima. Austopsijom je utvrđeno da je žrtva udavljena.

Po zakonu u Kaliforniji, 14-godišnjak ne podleže izricanju smrtne kazne ili kazne doživotnog zatvora bez prava na žalbu. No, uz sabiranja kazni, kako se to radi u SAD, ako Kastro bude proglašen krivim, neće moći da dobije zatvorsku kaznu dužu od 32 godine do doživotne robije plus 15 godina.

2024 © - Vesti online