Utorak 23.06.2015.
13:10 >> 13:48h
Tanjug

Vučić: Ovo nam je važno, ali nećemo dozvoliti ponižavanje Srba

Tanjug
Još ništa konkretno da saznamo iz Brisela...

Počeoje zajednički sastanak visoke predstavnice EU Federike Mogerini sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Isom Mustafom. Prethodno su sa Mogerinijevom odvojeno razgovarali Vučić i Mustafa.

U saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima se navodi da srpska strana očekuje da ta pitanja budu rešena u skladu sa Briselskim sporazumom i usvojenim implementacionim planom.

Premijer Vučić i šefica evropske diplomatije Mogerini izrazili su zajedničku brigu za regionalnu stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Za novu rundu dijaloga koja se održava u Briselu i političari i mediji procenjuju da je od izuzetnog značaja, a na dnevnom redu su četiri teme - pored ZSO, tu su i energetika, telekomunikacije i "Park mira" u Mitrovici.

Kocijančić: Ključna primena Briselskog sporazuma

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, izjavila je da je napredak u primeni Briselskog sporazuma od ključne važnosti za nastavak evropskih integracija.

- Veoma je važno da se što je dogovoreno u dijalogu implementira, jer je to ipak sastanak na najvišem nivou - rekla je Kocijančić tokom današnje runde dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Reč je, kazala je, o ključnom pitanju ne samo za proces normalizacije nego i za dalji napredak  Beograda i Prištine na evropskom putu.

Kocijančić nije želela da spekuliše o tome da li se danas očekuju konkretni dogovori i koliko dugo će dijalog trajati.

2024 © - Vesti online