Ponedeljak 22.06.2015.
20:08
Tanjug

Veruju!

FSS
Spremni: Selektor i kapiten

- Meč protiv Danske veoma je važan za nas. Situacija nas primorava da izvučemo najviše iz sebe i budemo najbolji kad je najpotrebnije. Puni smo poštovanja za selekciju Danske, ali optimista sam, verujem u moje igrače. Pokazali su da mogu da budu pravi kad je najteže i verujem da će tako biti i ovog puta", rekao je Dodić.

On je najavio određene promene u timu u odnosu na utakmice protiv Nemačke i Češke. 

Rasplet

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će trećeplasirane selekcije, u slučaju plasmana reprezentacije Engleske u polufinale, odigrati meč za peto mesto i plasman na Olimpijske igre u Riju

- Sigurno će biti promena u timu, jedna je iznuđena u slučaju Brašanca, koji ima parne žute kartone. Imamo ideju i sa još nekim izmenama, da bismo uneli svežinu u tim i da se vratimo na nivo iz meča protiv Nemačke. Jasno je, u defanzivi moramo mnogo bolje da funkcoinišemo, ali ne smemo da zanemarimo ni ofanzivu jer pobeda nam je neophodna za nastavak takmicenja - objasnio je selektor.

Kapiten reprezentacije Marko Petković istakao je da je ekipa svesna grešaka napravljenih tokom utakmice protiv Češke.

- Zajedništvo, timski duh, to nam je uvek davalo snagu do u sličnim situacijama, verujem da će nas i ovog puta ostaviti na evropskom prvenstvu. Danski tim je zaista jako dobar, pokazali su to protiv Češke u prvoj utakmici - rekao je je Petković.

"Nije samo odbrana zatajila"

Na pitanje novinara zbog čega je defanizvna linija igrala slabo protiv Češke, Petkovic je odgovorio:

- Nije nama samo odbrana bila problem na prethodnoj utakmici. Bio bih srećan da je tako, jer to bi značilo da samo taj problem otklonimo i sve će biti u redu. Ali, nije tako. Sve linije tima loše su funkcionisale. Mislim da je psihološka priprema najvažnija - istakao je Petković.

Srpski tim ima samo jedan bod u grupi i za prolazak u narednu fazu takmičenja potreban mu je trijumf, ali i pobeda Nemačke nad Češkom.

Utakmica između Srbije i Danske igra se sutra od 20.45 na stadionu Letna.

2024 © - Vesti online