Ponedeljak 22.06.2015.
16:31
Tanjug

Kolinda: Ne može se s Vulinom u uljudnu Evropu

Tanjug/AP
Vulin je Vučićev problem, kaže hrvatska predsednica

- Ja bih rekla da Vulin nije naš problem, nije problem Hrvatske. Mi smo nadišli taj nivo provokacija i Vulin je zapravo problem premijera Aleksandra Vučića, koji mora odlučiti kuda ide - poručila je Grabar Kitarović u Spomen šumi Brezovica, gde je učestvovala u obeležavanju Dana antifašističke borbe.

Vulin je u nedelju na komemoraciji povodom Dana sećanja na žrtve logora u Jadovnu 1941. godine, između ostalog, izjavio da "ne može ista ruka venac nositi i u Blajburg i u Jasenovac", aludirajući na hrvatsku predsednicu koja je posetila oba mesta. U istom govoru Vulin je i Alozija Stepinca nazvao "ustaškim vikarom".

Grabar Kitarović je podsetila da Hrvatska pomaže Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, ali i upozorila da se "s ljudima kao što je Vulin ne može ući u zajednicu slobodnih, uljuđenih demokratskih država kao što je EU".

Inače, Vulinova izjava je naišla na buru negodovanja u Hrvatskoj, između ostalih i i bivšeg predsednika Iva Josipovića koji smatra da bi hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova zbog govora srpskog ministra trebalo Srbiji da pošalje diplomatsku notu.

2024 © - Vesti online