Nedelja 21.06.2015.
20:01
Tanjug

Terzić: Pravo vreme da prodamo Rajkovića

M. Todorović
Ima plan: Zvezdan Terzić

Rajković je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio titulu prvaka sveta na šampionatu na Novom Zelandu. 

- Ovo je najbolji tajming za prodaju Rajkovića, i iako nemamo još nijednu zvaničnu ponudu za njega, tržišno gledano, neće se pojaviti bolji momenat za njegovu prodaju nego sada - rekao je Terzić i dodao:

- Mi bismo voleli da Rajković ostane, ali moramo da vodimo računa o finansijskom stanju kluba. Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona (evra), i ubeđen sam da ćemo, ako nam se ostvari akcioni plan koji smo napravili, da možemo nastaviti smanjenje duga do kraja godine na ispod 40 miliona, možda i ispod 35 miliona.

On je čestito "orlićima" veliki uspeh na svetskom prvenstvu, a pritom je izrazio i veliko zadovoljstvo što su i igrači Crvene zvezde na pravi način prezentovali Srbiju na Novom Zelandu.

- Rekao sam i ranije da ćemo učiniti sve da zadržimo sve mlade igrače. Ispisali su stranice srpske istorije na najlepši mogući način, i ponosan sam što se na pobedničkom postolju našlo i četiri igrača Crvene zvezde. Čestitam i treneru Veljku Paunoviću, koji je pokazao da može da se izdigne iz lošeg sistema kakav je srpski fudbal - kazao je generalni direktor Crvene zvezde.

On je dodao da će biti pojačanja, iako klub neće žuriti sa transferima. 

- Mnogo zavisi i od toga ko će od naših igrača ostati, jer ne možemo da kupujemo pre nego što prodamo. Naš budžet za pojačanja je u ovom momentu nula. Biće novih igrača, sigurno, ali bolje da dođu i 10-15 dana kasnije, nego da dovodimo prvo što nam se ponudi, a mogli smo i tako da dovodimo igrače. Sigurno je samo jedno - Crvena zvezda će biti jača nego prošle sezone - obećao je Terzić.

On je istakao da je klub odustao od dovođenja levog beka Zenita Milana Rodića, ali i mladog reprezentativca Srbije Nemanje Antonova.

- Rodić nam je bio opcija broj jedan, ali poslednjih dana se iskomplikovala situacija. Oni još ne znaju ko će doći umesto Viljaša Boaša, i Rodić će morati da se pojavi na treninzima. Nesporna je njegova želja da dođe u Zvezdu, ali Zenit sada ipak traži obeštećenje koje Zvezda trenutno ne može da plati, kao što ne može da plati ni Antonova, jer je i OFK Beograd u takvoj situaciji da mora da rešava svoju egzistenciju prodajom Antonova u inostranstvo - rekao je Terzić.

Fudbaleri Zvezde nalaze se na pripremama u Sloveniji, a novu sezonu počeće 2. jula na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

2024 © - Vesti online