Nedelja 21.06.2015.
15:43
Vestionline, Tanjug

Federer silan pred Vimbldon

FoNet/AP
Nije za staro gvožđe: Rodžer Federer

Federer je u finalu ATP turnira u Haleu savladao Italijana Andreasa Sepija sa 7:6 (7-1), 6:4, posle nešto više od 100 minuta igre.

Drugi teniser sveta osvojio je tako pred Vimbldon, na kojem želi osmu titulu, četvrti turnir ove sezone, posle Brizbejna, Dubaija i Istanbula.

Rodžer je još jednom pokazao da je najbolji igrač na travnatoj podlozi u istoriji tenisa. Izgubio je samo jedan set na turniru, a slavio je u svih sedam šest taj brejkova koliko je morao da igra. 

Finalni duel obeležila je velika borba i samo jedan brejk u poslednjem gemu, kojim je došao do trijumfa. Prethodno je prvi deo igre dobio u dodatnom gemu, u kojem je dominirao sa 7:1. Prethodno je asovima neutralisao dve set lopte protivnika pri rezultatu 5:4. 

Sve četiri brejk prilike Sepija spasao je odličnim servisima koji su ga služili tokom čitavog turnira. U finalu su mu svi procenti osim osvojenih poena na drugi servis bili iznad 50 odsto. Upisao je čak 14 as udaraca, a na kraju je završio sa 36 vinera i 29 neiznuđenih grešaka.

2024 © - Vesti online