Ponedeljak 03.05.2010.
16:10
Tanjug

"Plasman na F4 nismo dobili na lutriji"

"Veliki uspeh je već napravljen. Na početku sezone ni naši najoptimističkiji snovi nisu sezali do Pariza", podsetio je Vujošević na skromna očekivanja u sutuaciji kada je Partizan ostao bez prošlogodišnjeg kostura ekipe.


Trener "crno-belih" je istakao da je "veoma srećan" zbog svega što je najtrofejniji srpski klub postigao u dosadašnjem toku sezone i dodao da se još jednom pokazalo da je sistem rada u klubu ispravan.

"Naš sistem ima izvesne nedostatke, ali ovaj fantastični uspeh u Evroligi trebalo bi da nam bude podstrek za njegovo usavršavanje. Mi smo proteklih godina postali stabilni evroligaš, a u budućnosti želimo da nam se ovakvi uspesi češće dešavaju", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u beogradskom Sport kafeu.

Prema njegovim rečima, ekipa Partizana bi u Parizu trebala da bude potpuno rasterećena, pošto je svima jasno da je do sada uradila sve što je u njenoj moći.

"Kladionice nam daju najmanje šanse od svih učesnika završnog turnira, ali draž sporta je što se prednost sa papira ne prenese uvek na teren", istakao je Vujošević, napomenivši da ga posebno raduje što dres Partizana sa velikom ljubavlju nose igrači različitih rasa i nacija.

Trofejni stručnjak je ocenio da je rival "crni-belih" u polufinalu, grčki Olimpijakos, veoma kvalitetan tim i da je najbolji pojedinac u ekipi iz Pireja ove sezone reprezentativac Srbije Miloš Teodosić.

"Igrali smo već dva puta sa njima ove godine. Dobro se poznajemo, a eventualna taktička iznenađenja sigurno nećemo da podelimo sa novinarima", rekao je Vujošević.

Krilni centar Lorens Roberts, koji u poslednje vreme igra u odličnoj formi, smatra da je ekipa spremna za Pariz.

"Očekujem da she svi timovi koji učestvuju na završnom turniru najkvalitentijeg evropskog takmičenja tempirati formu za meceve u Parizu", zaključio je Roberts. 

2024 © - Vesti online