Subota 20.06.2015.
16:13
Tanjug

Srpski treneri blistaju: Ispisane su zlatne stranice našeg fudbala

Tanjug/AP
Oduševili naciju: Omladinci Srbije

Omladinska reprezentacija Srbije osvojila je prvenstvo sveta na Novom Zelandu pobedom u finalu nad Brazilom (2:1) i ponovila uspeh iz Čilea 1987. godine.

- Fenomenalan uspeh, momci su ušli u istoriju srpskog fudbala, svi zaslužuju čestitke i nema šta da se priča kada je neko prvak sveta. Zasluženo su osvojili zlatnu medalju - rekao je Milovan Rajevac.

On je istakao da je sadašnja generacija "orlića" na pravom putu da napravi dobre rezultate i u A timu.

- Rodila se talentovana generacija, dokazali smo da je Srbija zemlja puna talenata. Nadam se da će nastaviti kontinuitet osvajanja medalje - rekao je Rajevac.

Bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da ekipa ima mentalitet, koji nije svojstven ovom regionu.

- Napravili su veliki uspeh, a sve to je refleksija odlične atmosfere i posvećenosti. Paunović je dao veliki zadatak kolegama, njegova uloga je nemerljiva, iako najveće zasluge pripadaju igračima - rekao je Tumbaković.

Trener Čukaričkg Vladan Milojević kazao je da je ponosan na osvajanje titule prvaka sveta.

- Momci su pokazali da su zasluženo na vrhu, Paunović je uradio veliki posao i čestitam mu na tome. Srbija ima budućnost i vreme je za uživanje. Potrebno je sada biti pametan, kako bi ti momci nastavili sa odličnim rezultatima u budućnosti - poručio je Milojević.

Milojević je rekao da mu je drago što je napadač Čukaričkog Staniša Mandić,  strelac prvog gola u finalu, odličnim igrama na prvenstvu pokazao da je veliki talenat.

- Ponosni smo svi mi u klubu, to je potvrda njegovog rada posle odlične sezone i osvajanja Kupa. On je prototip savremenog fudbalera i pred njim je lepa budućnost. Njegove partije i golovi nisu slučajnost - rekao je Milojević.

2024 © - Vesti online