Petak 19.06.2015.
21:07
Tanjug

Guverner: Želim smrtnu kaznu za ubicu iz crkve

Reuters
Uhapšen sa osmehom na licu: Dilan Ruf

- Apsolutno želimo da mu bude izrečena smrtna kazna - rekao je guverner Niki Hali za NBC.

Dilan Storm Ruf (21), belac, osumnjičen za ubistvo devetoro ljudi, trebalo bi da se pojavi pred sudom, najverovatnije putem video linka iz okružnog zatvora. Ruf je uhapšen u četvrtak, a policija je navela da je ubistva počinio pištoljem koji mu je otac poklonio u aprilu, kada je slavio 21. rođendan.

Uhapšen je na policijskom kontrolnom punktu u Šelbiju, Južna Karolina, na oko četiri sata vožne od mesta gde je počinjen zločin. Prethodne noći, u crkvi u Čarlstonu, u kojoj se okupljaju Afroamerikanci, u pucnjavi je ubijeno devet osoba i jedna je ranjena.

Prvi čovek čarlstonske policije Gregori Malen rekao je da se veruje da je to bio zločin iz mržnje. Prema njegovim rečima, osam Afrokoamerikanaca je ubijeno unutar Emanuel Afričke Metodističke Episkopske crkve, a dva vernika su prebačena u bolnicu, od kojih je jedan ubrzo preminuo.

Među ubijenima je šest žena i tri muškarca koji su ubijeni u crkvi Emanuel Afričke Metodističke Episkopske crkve u centru Čalstona, dok je jedna osoba ranjena, a troje je nepovređeno.

2024 © - Vesti online