Petak 19.06.2015.
20:52
Tanjug

Letujte na Lidu, Vojska napravila "put"

Tanjug
Za odlazak na Lido više nije neophodan čamac

Ministar odbrane Bratislav Gašić je rekao da će zahvaljujući mostu građani u nastupajućim vrelim mesecima na tom ostrvu moći da koriste svoje slobodno vreme. Gašić je podsetio da Vojska prošle godine nije bila u mogućnosti da postavi most zbog poplava i angažovanja pontonskih čamaca na saniranju posledica poplava u Kolubari.

- Ove godine, zajedno sa lokalnom samoupravom, uspeli smo da premostimo reku i omogućimo građanima nesmetani i bezbedan prelazak do ostrva - rekao je Gašić koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem prešao most, obišao logorski kamp na Velikom ratnom ostrvu i razgovarao sa građanima.

Predsednik opštine Zemun Dejna Matić rekao je da je pontonski most postavljen na radost svih građana opština Zemun i Novi Beograd, ali i čitavog Beograda. Kako je rekao, time su stvoreni uslovi da građani mogu nesmetano da prelaze i koriste plažu Lido.

Korišćenje mosta zvanično kreće od 1. jula i trajaće do 1. septembra, istaka je on navodeći da se vodilo računa o svemu - od spasilaca, medicinskog osoblja...

- Kao i svake godine i ove smo se potrudili da prisustvo građana bude potpuno brezbedno na ovom delu Velikog ratnog ostrva - poručio je Matić.

Kapetan bojnog broda, komandant rečne flotile Andrija Andrić rekao je da je rečna flotila Vojske Srbije uspostavila most dužine oko 350 metara koji spaja Zemun sa Lidom.

- Most je potpuno bezbedan, nosivost je 20 tona, a preko njega mogu prelaziti laka vozila po odobrenju i pešaci koji će koristiti plažu - rekao je Andrić dodajući da će postojati služba koja će obezbeđivati most, tako da su sve mere bezbednosti ljudi zagarantovane.

2024 © - Vesti online