Poslednja bitka Vladimira i Lazara

On ne može bez nas: Vladimir Đorđević

Obojica se nalaze na korak do izlečenja, i jednom i drugom, malom i velikom borcu, naši zemljaci pružaju podršku u lečenju, obojicu podjednako bodre da izdrže do kraja. Jer, ni Vladimir a ni Lazar ne bi uspeli, i pored njihove srčanosti, da opstanu do danas da nije bilo lepih želja, molitvi i brojnih finansijskih priloga humanih ljudi. Od onog časa kada su lekari u Srbiji rekli da su nemoćni, njihova sudbina se čvrsto isprepletala s mnogim znanim i neznanim dobrotvorima. I danas, kad su konačno na korak od izlečenja, njima treba naša pomoć, da bi se vratili u svoj svet - Lazaru da kao fizioterapeut pomaže drugima, a Vladimiru da nadoknadi izgubljene godine detinjstva.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Da li će Vladimir otići u julu u Istanbul još je neizvesno, za operaciju tumora na mozgu u turskoj bolnici nam je zatraženo 27.000 evra i moram otvoreno reći da nam nedostaje još 13.000 evra. Sve što je bilo u našoj moći, mi smo uradili, zadužili smo se, podigli kredite u bankama, ali toliko je nesrećne i bolesne dece u ovoj zemlji, da se više ne zna kome treba prvo priskočiti u pomoć. Više od toga me brine činjenica da se Vladimirove glavobolje u poslednje vreme pojačavaju i da nijedan dan ne sme da bude bez terapije. Zato sam zahvalan porodici J. J. iz Nemačke čijih smo 100 evra primili u "Vestima", kao i zemljaku Vladanu iz Švajcarske, koji nam je uputio 100 evra. I svim ljudima koji su nam dosad bili oslonac. Želim da verujem u čuda - zar naš Vladimir nema pravo da živi kao njegovi vršnjaci? Biti siromašan ne znači da ćemo zbog toga u poslednjoj bici odustati - poručuje Siniša Đorđević, otac koji je, kako smo otkrili ovih dana i sam oboleo od dijabetesa prouzrokovanog velikim stresom.

U porodici Petković je mnogo više optimizma.

Kontakt adrese

Svi koji žele da stupe u kontakt sa mladim Lazarom Petkovićem iz Banje Koviljače i da ga podrže mogu to da učine preko Humanitarnog mosta "Vesti" ili direktno na štićenikov broj mobilnog telefona: +381 69 317 0040. Sinišu Đorđevića mogu čitaoci kontaktirati na broj telefona: +381 64 676 73 71.

- Zahvaljujući ljudskoj dobroti bliži sam ozdravljenju - kaže Lazar, ne skrivajući radost zbog podrške koja mu stiže. S rakom testisa bori se dve decenije, dosad je bio 15 puta u Moskvi, gde se leči biohronom terapijom, a za koju svaki put treba izdvojiti 3.500 evra, koje njegova porodica ne može da obezbedi. Ovaj mladić nedavno je dobio 200 švajcarskih franaka od anonimne dobrotvorke iz Ciriha, a redakcija "Vesti" uručila mu je i dar od 100 evra porodice J. J. iz Nemačke uz želje da ozdravi.

Humani na delu

Na račun za lečenje malog Vladimira pristiglo je još nekoliko novih uplata humanih građana Srbije i srpskih firmi: Rasadnik iz Užica darovao je 23.700 dinara, Dipol iz Zemuna 23.000 dinara, ABC Mazivo iz Novog Beograda 15.000 dinara, Nikola Rašković 3.000 dinara i Bojana Đorđević 3.000 dinara. Hvala u ime "Vesti" našim sugrađanima i firmama, kao i svima koji su se uključili u ovu akciju pomoći.

- Nadam se da je ovo dobar znak s neba. U dva dana je stigla pomoć i zahvaljujem se od sveg srca. Počeo sam ponovo da radim kao volonter u Banji Koviljači, tako da mi se ovih dana dešavaju lepe stvari. U Moskvi treba da budem polovinom jula, iako mi za put nedostaje još 2.000 evra. Uprkos tome, znam da sam pobednik i verujem da je opaka bolest konačno poklekla - kaže Lazar s osmehom, uveren da će uspešno zaokružiti višegodišnje lečenje.

 

2024 © - Vesti online