Subota 20.06.2015.
08:54
V. Tasić - Vesti

Grčevita borba za svaki dinar

Z. K. Munja
I ja jedem kebab: Milica Todorović

Mina Kostić već mesecima razmišlja o tome šta bi još mogla da radi pored pevanja. Njena ćerkica Anastasiju na jesen polazi u školu, pa su troškovi sve veći, a posla i para sve manje.

- Treba mi samo 1.000 evra da detetu sredim sobu i da je prilagodim školskim obavezama. Treba novca za knjige, garderobu i još mnogo toga. Pošto nisam od onih koji samo sede i kukaju, rešila sam da nešto preduzmem. Prvo sam htela da otvorim butik za decu, ali sam smislila povoljniju i atraktivniju varijantu. Moja Anastasija ima gomilu garderobe koju je prerasla, a koju je obukla samo jednom. Sve je skupo plaćeno, kvalitetno i lepo, pa zašto to ne bih prodavala? Ljudi bi mogli svojoj deci da priušte lepe stvarčice za malo para. Sama brinem o svom detetu, snalazim se kako znam i umem i nijednog poštenog posla se ne stidim. Baš me briga šta će ko da kaže, meni je najvažnije da mom detetu obezbedim lep život - iskrena je Mina.

Iako mnogi to neće da priznaju, sve je manje onih koji od pevanja mogu da žive, pa gledaju kako da dodatnim poslom obezbede egzistenciju sebi i svojim porodicama. Za novim izvorima prihoda tragaju i oni koji nemaju posla i novca, kao i oni koji dobro zaraduju.

Aca Lukas je već nekoliko puta ulagao u otvaranje butika, a poslove je vodila njegova supruga Sonja. Vesna Zmijanac izdaje stanove i tako obezbeđuje siguran dodatni prihod, dok je Šaban Šaulić pre neku godinu otvorio kafe - poslastičarnicu, a posao je prepustio deci.

Tajanstvena Vanesa

Vanesa Šokčić je pokrenula pre nekoliko godina posao sa tekstilom. Šta to u stvari znači, ne želi da pojašnjava.
- Ako kažem nešto više, neko će mi odmah prebaciti da glumim modnog kreatora, stilistu, ili ko zna šta. Zato ćutim, radim i ne pravim nikakvu frku oko toga - kaže Vanesa.

- Prvo smo posao vodili mi, pa smo lokal dali u zakup, ali biznis nije išao onako kako smo želeli. Ne kaže se džabe da tuđa ruka svrab ne češe. Zato sam ja, sa bratom i sestrom, uzela stvar u svoje ruke i posao je lepo krenuo - kaže Ilda Šaulić, koja je pored pevanja i do sada radila razne poslove. Između ostalog, sa sestrom Sanelom je držala turističku agenciju koja se bavila prodajom avio-karata.

U biznis sa hranom krenula je Milica Todorović u čijem kiosku se prodaje kebab, a ubrzo za njom sličan lokal otvorio je i Milan Dinčić Dinča, samo što on prodaje leskovačke specijalitete sa roštilja.

Verica Šerifović se opredelila za kolače, pa je otvorila poslastičarnicu uz podršku i pomoć ćerke Marije jer gorak život u Srbiji valja zasladiti, a kako najbolje nego lepim i ukusnim kolačima.

2024 © - Vesti online