Petak 19.06.2015.
10:10
Tanjug

Kosovska Mitrovica: Iz kuće iseljena srpska porodica

Tanjug
Oduzeta mu kuća: Danilo Ilić

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. i da je 2006. godine saznao da je Albanac sa dva svedoka kuću i imanje prebacio na sebe.

Danilo Ilić izjavio je Radiju Kontakt plus da je moralo ovako kako ne bi bilo incidenata, da je probao na sve načine i da nije išlo.

U Kosovskoj Mitrovici jutros je bila jaka koncentracija Kosovske policije koji su kako se pretpostavlja bili spremni da reaguju u slučaju da Ilić ne napusti kuću koja se nalazi uz Osnovnu školu Sv. Sava u strogom centru grada.

- Nisam hteo ni prijatelje ni bilo koga drugog da izlažem opasnosti da budu uhapšeni, maltretirani, da se dogodi možda i nešto gore - rekao je Ilić i dodao da ima obećanja da ce biti učinjeno sve kako bi sudski spor u vezi kuće koju je kupio bio ponovo pokrenut.

- Ovo je četvrti put kako pokušavaju da me isele, tri puta do sada smo nekako uspevali da se odbranimo sada je to otišlo daleko i nisam hteo da se izlažu riziku nečiji životi, hapšenja, šta se već sve spremalo za danas. Povukao sam se i možda je tako i najbolje - rekao je on.

Petočlana srpska porodica koja je jutros iseljavala stvari iz kuće u kojoj su živeli nije rešila stambeno pitanje i po rečima Danila u toku dana će videti gde će naći neki privatni smeštaj.

Danilo Ilić je u kući živeo sa suprugom i troje dece.

Advokat Miodrag Brkljac izjavio je ranije je slučaj Danila Ilića primer kako je Srbima na Kosovu u poslednjih deset godina otimana imovina.

Iako je Ilićev advokat podneo zahtev za ponavljanje sudskog procesa, Osnovni sud u Mitrovici skoro godinu dana se ne oglašava tim povodom.

Ilić se u vezi sa ovim slučajem obracao i Euleksu koji se oglasio nenadležnim.

2024 © - Vesti online