Četvrtak 18.06.2015.
20:42 >> 00:41h
Vestionline

Zvezda je šampion Srbije!

Tanjug
Šampioni: Košarkaši Crvene zvezde proslavljaju titulu

Crvena zvezda - Partizan 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10).

Dugo, dugo, čak 17 godina, čekali su navijači crveno-belih da njihov tim postane šampion svoje zemlje i dočekali su da proslave 16. titulu u istoriji kluba. Zvezda je ovim trijumfom osvojila triplu krunu, pošto je prethodno osvojila ABA ligu i domaći Kup Radivoja Koraća. Ovo je najuspešnija sezona kluba u 21. veku, jer su uz sve to igrali i Top 16 Evrolige.

Lazić čovek odluke

Čovek koji je odlučio utakmicu bio je odlični Branko Lazić, koji je pogađao za crveno-bele u trenucima kada je domaćin hvatao priključak za crno-belima. Bio je precizan kada je bilo najneophodnije, stezao odbranu u ključnim minutima i na kraju bio najefikasniji sa 13 poena, koliko je dao i Luka Mitrović.

Crveno-beli su odlično otvorili meč, ali je Partizan imao odgovor u liku Milana Mačvana. Posle nekoliko uvodnih minuta crveno-bele je u potpunosti izdao šut sa distance i morali su da traže neka nova rešenja, pre svega igrom na centre. Na drugoj strani crno-beli su znalački koristili svaki delić prostora koji su dobijali u napadu da dođu do poena.

Primetio je sredinom druge četvrtine Vujošević da domaćin nikako ne može ništa da pogodi, naročito van linije 6,75 metara, jer je imao nekoliko uzastopnih promašaja, pa je prebacio njegov tim na zonsku odbranu, koja je potpuno zbunila Radonjićeve pulene.

Crno-belo prvo poluvreme

Potpuno su bili nadigrani košarkaši u crveno-belim dresovima u prvom poluvremenu. Nisu znali kuda će sa loptom u napadu, a još više su ostali zatečeni kada su se njihovi protivnici vratili na odbranu čovek na čoveka. Zato i ne čudi da su za čitavo poluvreme uspeli da ubace samo 28 poena, što je ispod njihovog proseka, dok su igrači Partizana bili blizu svog nivoa sa 37 poena.

Ključni čovek na ovom meču Lazić je sa pet uzastopnih poena sačuvao Zvezdi priključak na početku drugog poluvremena, dok je Milutinov bio taj na koga su išli napadi Partizana i koji se odlično nosio sa Marjanovićem ispod oba koša i čuvao prednost svoje ekipe sve do samog kraja treće četvrtine.

Drama u finišu

Tada je Zvezda stegla još više odbranu, a stao je i šut igrače u crnim dresovima, pa je trojka pomenutog Lazića donela rezultatski egal u meču. Domaćin se odlepio na plus šest (54:48), ali nije moglo bez drame. Pavlović je ubacio trojku, Zvezda se unervozila, ali prisebni Majk Cirbes nije dozvolio pad.

Srbija je dobila novog prvaka!!!

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Crvena zvezda je šampion Srbije!!!
40. minut - Milosavljević pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Devet sekundi do kraja.Tajm aut Zvezda!
40. minut - Drama! Sve je promašio Dženkins, potom na nagovor Dejana Radonjića pravi faul. Na liniji slobodnih bacanja je Dragan Milosavljević. Zvezda vodi - 56:53.
38. minut - Pavlović dalekometnim hicem vraća nadu Partizanu, potom i maestralno asistira do Milosavljevića. "Jeftino" je ozbiljna Zvezdina prednost "istopljena" (56:53).
37. minut - Delirijum u "Pioniru", Zvezda je jako blizu titule. Partizan se nikako ne snalazi u napadu, što rival skupo kažnjava i podiže prednost na "plus osam" (56:48) na tri minuta do poslednjeg zvuka sirene.
35. minut - Zonska odbrana crno-belih nije urodila plodom... Izabranici Dejana Radonjića čuvaju pet poena suficita - 53:48.
32. minut - Seriju Zvezde od 13:0 zakucavanjem prekida Milutinov.
31. minut - Počela je poslednja deonica.
30. minut - Lazićeva mirna ruka... Trojkom izjednačuje, a Cirbes u poslednjoj sekundi trećeg kvartala podiže seriju Zvezde na 9:0 i donosi joj prednost posle dugo vremena.
28. minut - Iako je Milutinov doneo crno-belima novih, osetnih "plus devet" (44:35), Zvezda  serijom 6:0 vraća rezultatsku neizvesnost. Tajm aut Duško Vujošević.
23. minut - Na Lazićevih pet, Milutinov odgovara sa tri poena - 40:33..
21. minut - Drugo poluvreme je počelo. Lazić sa linije za slobodna bacanja, a potom i trojkom vraća Zvezdu u igru... 
20. minut - Crno-beli preko Milutinova stižu do prve dvocifrene prednosti na meču (37:27). Mitrović "jedan od dva" sa penala za "minus devet" pred odlazak na veliki odmor. POLUVREME!
19. minut - Milosavljević "dugom dvojkom" primorava Radonjića da zatraži novi minut odmora...
18. minut - Partizan održava prednost na krilima Mačvana i Milutinova, uz povremenu pomoć Mihajla Andrića (33:27). 
15. minut - Snalažljivi Millutinov povećava prednost, a Andrić iz kornera pogađa dalekometni hitac i primorava Dejana Radonjića da zatraži tajm aut (29:23).
13. minut - Partizan je posle zakucavanja Milutinova i trojke kapitena Milosavljevića stigao do "plus četiri" (22:18), ali se Zvezda poenima Marjanovića iz reketa vratila u egal.
11. minut - Počela je druga četvrtina.
10. minut - Kraj prve deonice (18:17 za tim Dejana Radonjića). Posle nešto efikasnijeg početka utakmice, timovi su stali na loptu i zaigrali pozicione napade. U Zvezdi prednjači Lazić sa pet poena, prati ga kapiten Mitrović sa poenom manje, dok su u redovima crno-belih najefikasniji Mačvan i Andrić sa po četiri.
5. minut - Efikasan početak na obe strane (11:11), iako su i crveno i crno-beli na visini zadatka u defanzivi.
1. minut - Utakmica je počela. Vilijams (3) i Cirbes (2) pogađaju za Zvezdu, na drugoj strani iz reketa p recizni Đumić i Mačvan.
2024 © - Vesti online