Sreda 17.06.2015.
22:25
Tanjug

Čisto da znate, Srbiju "poštuju zbog hrabrih reformi"

Tanjug
A što malo-malo pa dobijemo "ćušku"? Dosta je nama "poštovanja"...

On je za RTS rekao da protestanske zemlje retko pokazuju poštovanje.

- Oni pokazuju poštovanje prema onima koji vredno rade i koji mnogo rade. Mislim da već vide naše rezultate i znaju da oni koji tako pristupaju poslu da će oni uvek uspeti - rekao je Vučić dodajući da je zbog toga ponosan i zadovoljan.

Navodeći da već ima najava više švajcarskih kompanija koje dolaze u našu zemlju, premijer je istakao i da je u targetirao jednu posebnu kompaniju zato što bi rešila velike probleme, ali da nažalost ne može o tome još javno da govori.

Na pitanje da li ima konketnih pokazatelja ko bi mogao da dođe u Srbiju, Vučić je rekao da misli da ima, ali da se ne može o tome govoriti posle jednog dana.

- Ono što ste mogli da vidite ovde i što mislim da je utisak svakog od vas uprkos brojnim političkim problemima čini mi se da svi imaju samo reči hvale za naše ekonomske reforme, a pre svega za pad fiskalnog deficita sa nivoa od 6,6 odsto na 1,6 odsto - rekao je Vučić.

Premijer je za B92 istakao da ne može da govori šta je bilo iza zatvorenih vrata, ali da veruje da su sagovornici zadovoljni ozbiljnošću Srbije.

- Kada vas šefovi vlada najuspešnijih protestanstkih zemalja na takav način poštuju, a mislim da sam prvi premijer koji je bio i u Finskoj, Švedskoj i Norveškoj na poziv njihovih premijera, to nešto malo bolje govori o Srbiji od onoga što je moglo da se kaže ranije - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online