Sreda 17.06.2015.
00:11
B. Grujić - Vesti

Kuvao za rođendan britanske kraljice

Obožava sport i putovanja: Borislav Lović

- Bilo je mnogo uglednih zvanica i gostiju i zadovoljan sam kako je sve proteklo - započinje priču Borisav, nekadašnji sportista i majstor borilačkih veština, pre svega kik-boksa. Iako je aktivno bavljenje sportom ostavio po strani, razmišlja duhom pravog sportiste i zagovara zdrav način života.

Nakon završetka studija, posvetio se profesionalnom radu, a mladog i talentovanog kuvara odmah su zapazili poslodavci iz inostranstva.

- Radio sam kao kuvar u Sent Etjenu u Francuskoj, u Italiji, Crnoj Gori i Grčkoj pune dve godine, u prestižnim hotelima i dobro ispekao zanat kako se kaže. Obožavam svoj posao, još od malih nogu, budući da mi je otac Dragan poznati ugostitelj. Zavoleo sam rad u kuhinji i uvek sam nešto posebno spremao u kuhinji. Pedagoški rad je nešto novo, ali mogu da kažem da sam se dobro snašao kao profesor jer učenici me vole i uvažavaju, a to je valjda najvažnije u ovom poslu - veli Lović.

Kako sam ističe, osim kulinarstva, koje je uvek iznad svega, obožava i prati sva sportska dešavanja, a strast su mu zanimljiva putovanja, naročito kad se sa spakovanim koferima na put uputi svojim beverli motorom za sva vremena i za avanture u svim pravcima.
- Zaista volim da putujem, upoznajem kulturu i običaje različitih nacija jer sve je to jako bitno za iskustvo u mom poslu-kaže Lović.

Cilj Norveška

- Mada sam već ostvario želju da radim u vrhunskim hotelima i restoranima, imam dugoročni cilj da se oprobam u Norveškoj, vrlo specifičnoj zemlji, o kojoj sam puno slušao i zainteresovao se da u njoj živim i radim određeno vreme. Ne opterećujem se previše ostvarenjem ove želje, ali ponavljam: voleo bih - veli Borisav.
Mlad, uvek nasmejan i spreman da usvoji nova znanja, savete i usavrši neki tradicionalni recept, talentovani Zrenjaninac na dobrom je putu.

2024 © - Vesti online