Vukašinu, s ljubavlju

D. Đorđević
Predah u Vranju: Milan i Vukašin Spasić

- Hvala dragoj dobrotvorki, sa kojom se, na radost Vukašinovu, povremeno i čujemo. Omogućuje mu stalnim prilogom da se hrani pravilno i da mu se i na taj način poboljša zdravstveno stanje. Neka je Bogorodica, naša zaštitnica, blagoslovi i donese u njen dom radost i veselje - ističe dečakov otac Milan, dodajući da su najnoviji Vukašinovi nalazi zaista ohrabrujući.

- Smanjena mu je doza insulina, koji je inače davao sam sebi četiri puta dnevno, što je prvi znak poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Imamo dovoljno novca da češće posećujemo i njegovog lekara u Vranju - kaže s uzdahom olakšanja otac Milan koji jednom nedeljno iz svog sela odlazi u 20-ak kilometra udaljeno Vranje i nabavlja u specijalizovanoj prodavnici namirnice za Vukašinovu ishranu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dosta toga kupujemo, ali i sami proizvodimo zdravu hranu za njega. Zeleno povrće je stalno na jelovniku... Supruga mesi hleb od krupnijeg brašna, crni, ražani. Vukašin voli i kiselo mleko i jogurt, od mesa jede samo piletinu. Ipak, najviše se raduje kolačima i čokoladi, slatkišima na bazi voćnog šećera, ali to jede u manjim količinama - objašnjava Milan, ponosan i na uspeh svog sina koji ovih dana završava šesti razred u centralnoj školi na Bareliću. Svakodnevno pešači po šest kilometara u oba pravca, ali to mu ne smeta da bude odličan učenik. Ide i vraća se sa bratom Nenadom. Pored Vukašina, Milan sa suprugom Violetom ima i sinove Nikolu (15) i Nenada (14), a tu je i baka Rajna.

- Svi mi bdijemo nad Vukašinovim zdravljem, on je miljenik Nove Brezovice, ali i čitalaca kojima se zahvaljujemo na pažnji, a posebno našoj dobrotvorki iz Švajcarske - poručuje porodica Spasić.

Poklon-paket

Na adresu Spasića krajem juna stići će ponovo poklon-paket iz Švajcarske. S puno ljubavi, kao i uvek, upućuju ga naši čitaoci, bračni par Jelena i Saša Marković, koji će mališana obradovati ne samo trakama za merenje šećera u krvi - ovog puta šalju mu i garderobu za jesen, ali i ranac za novu školsku godinu.

2024 © - Vesti online