Ponedeljak 15.06.2015.
19:43
mozzartsport.com

"Kad se vratimo kao pobednici, biće vam žao što ste nas bedno ispratili"

Fonet
Optimista: Miloš Jojić

Teži početak Evropskog prvenstva "orlići" nisu mogli da zamisle. U prvom kolu čeka ih Nemačka, možda i prvi favorit turnira. Međutim, reprezentativci Srbije su ubeđeni da imaju dovoljno argumenata da se isprse pred "pancere" (sreda, 20.45).

Ekipi Mladena Dodića se posle iskušenja u Danskoj priključio i Filip Đuričić.

- Jedina je razlika zbog toga što se sada nalazim sa drugim igračima. Želja, ideja s kojom se budim svakog dana i cilj ostaje isti . Iskreno smatram da je učešće na šampionatu Evrope velika stvar za svakog igrača, to daje pečat karijeri i radujem se izazovu koji sledi - rekao je Filip Đuričić.

Period proveden u nemačkom Majncu pomoći će bar donekle Filipu u pripremi utakmice protiv Nemačke.

- Neće biti lako, oni nisu izgubili nijednu utakmicu u kvalifikacijama, ipak mislim da možemo do iznenađenja. Pustićemo da budu favorit pre meča, što im objektivno pripada, a sve ostalo ćemo videti na terenu. Uspeh nam donosi mirnoću za nastavak turnira i potrudićemo se da stignemo do njega.

Miloš Jojić je, za razliku od Filipa Đuričića, od prvog dana priprema u taboru mlade reprezentacije.

- Uradili smo zaista sve što smo planirali tokom priprema i sada smo se potpuno okrenuli prvoj utakmici, protiv Nemačke. Istina, nisu se priključili svi igrači iz A tima, ali to ne znači da ovaj tim nema kvalitet. Naprotiv. Pokazali smo i ranije da imamo vrednost. Istina je, u javnosti nas nešto nisu posebno ispratili, ali naša motivacija i cilj koji smo postavili ne menja se ni najmanje zbog takvog tretmana. Ostalo je još malo da se osvežimo i da izađemo na teren - poručio je Jojić.

2024 © - Vesti online