Ponedeljak 15.06.2015.
21:44
Tanjug

"Novače i Grbiću, hvala vam do neba"

specijalnaolimpijada.com
Foto: Ilustracija

Vlada je na sednici u ponedeljak odobrila 12,5 miliona dinara iz budžetskih rezervi, što je uz tri miliona koja je prethodno donirao najbolji teniser sveta Novak Đoković dovoljno za kupovinu avionskih karata.

- Drago mi je da je Vlada na predlog premijera prepoznala značaj odlaska naših takmičara u Los Anđeles. Na ovaj način pokazujemo da brinemo o mladima i da i u teškim finansijskim situjacima možemo da pronađemo rešenje - istakao je Udovičić.

On je dodao da je Vlada Srbije za ovu godinu izdvojila devet miliona dinara za Specijalnu olimpijadu.

- Glas sportista je jači i uvek nađe način da se pomogne, ne samo u sportu, nego i u drugim oblastima. Nadam se da će nas takmičari obradovati, kao i uvek što su činili kada su odlazili na velika takmičenja - poručio je ministar.

Generalni sekretar Specijalne olimpijade Aleksandar Stanojević zahvalio se svima koji su pomogli.

- Svi ćemo otići srećni, a bez obzira da li ćemo se vratiti sa medaljama ili bez, bićemo zadovoljni jer je država stala iza nas - rekao je Stanojević.

On se posebno zahvalio Novaku Đokoviću i Vladimiru Grbiću, koji su od samog početka podržali sportiste sa intelektualnim smetnjama.

Specijalna Olimpijada bice održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu. 

Ovogodišnje takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta, a delegaciju Srbije čini 109 članova. 

Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze je da obezbede avionski prevoz do Los Anđelesa.

2024 © - Vesti online