Utorak 16.06.2015.
05:30
Vestionline

Svinjski medaljoni u sosu od senfa

youtube.com
Izgleda lepo, a još je i vrlo ukusno

SASTOJCI:

* 600 g svinjskih fileta

* veza šargarepe

* 3 kašike ulja

* so, biber

* 300 ml supe od povrća

* 200 ml suvog belog vina

* 400 g trakaste testenine

* 150 g kisele pavlake

* 2 kašike senfa

* pola veze peršuna

PRIPREMA:

Meso isecite na komade komade debljine 3 do 4 centimetra. Šargarepe očistiti i ukoso iseći na režnjeve. Rernu zagrejati na 60 stepeni.

U tiganju zagrejati 2 kašike ulja i na njemu propržiti meso sa svake strane po 3-4 minuta. Meso posoliti i pobiberiti. Proprženo meso izvadite iz tiganja i staviti u toplu rernu. Preostalo ulje dodati ulju na kojem se pržilo meso, pa na njemu na vatri srednje jačine dinstati šargarepu oko 3 minuta. Posoliti i pobiberiti. Doliti supu i vino. Kuvati oko 8 minuta u poklopljenom tiganju.

Šargarepu procediti kroz cediljku, skupiti oceđenu tečnost. Ostaviti je na toplom mestu. Oceđenu tečnost sipati u tiganj. Umešati kiselu pavlaku, ostaviti da se sve kratko kuva, tako da nastane kremast sos. Po potrebi dodati malo gustina. Umešati senf i začiniti.

Peršun oprati, protresti i iseckati. Na tanjire po želji servirati skuvanu  testeninu i šargarepu, a po želji možete dodati i malo pečuraka. Na svaki tanjir staviti po medaljone i preliti sosom. Posuti seckanim peršunom.

2024 © - Vesti online