Utorak 16.06.2015.
03:30
Vestionline

Rešenja za lepa i glatka leđa bez bubuljica

Reuters/C.A.
Glatka, mekana i gola leđa su vrlo seksi

Ovo su pet najčešćih razloga zbog kojih se bubuljice pojavljuju na leđima. Postoji način kako da se rešite svakog od ovih problema.

1. Proizvodi koje koristite zatvaraju pore

Bogato mleko za telo, ulje za masažu, ili krema za sunčanj... sve to može d apodstakne nastanak bubuljica.

Rešenje: Protiv sunčevih zraka koristite kremu nemasne strukture ili onu koja se brzo suši. Leti bolje koristiti losione umesto krema za telo jer sadrže manje ulja, a dovoljno hidriraju kožu. Ako idete na masažu zamolite maserku da za tretman koristi losion ili gel.

2. Odeća vam iritira kožu

Ovo se posebno odnosi na odeću u kojoj vežbate. Na primer, ako vežbate u odeći napravljenoj od veštačkih materijala veća je verovatnoća da će se bubuljice pojaviti zbog otežane regulacije toplote tela. 

Rešenje: Za potrebe vežbanja birajte garderobu od prirodnih materijala (pamuk).

3. Genetski ste skloni bubuljicama

Ako su kožu sklonu bubuljicama i aknama imali i drugi članovi vaše porodice nemojte se iznenaditi ako ih dobijete i vi. 

Rešenje: Probajte da koristite sredstvo za kupanje koje u sebi sadrži benzil peroksid. Sredstva koja se ispiraju obično manje iritiraju kožu od sredstava koja ostaju na koži. 

4. Ne hranite se zdravo

Ono što je dobro za vaše srce dobro je i za kožu. To znači da ako želite da imate lepu kožu treba da izbegavate brzu i drugu nezdravu hranu. 

Rešenje: Neka vaša ishrana bude uravnotežena, bogata voćem i povrćem.

5. Ne negujete kožu leđa

Možda vam se čini nepotrebnim to uopšte spominjati, ali onih koji ne neguju kožu leđa više je nego što mislite. Ponekad i zbog toga jer je taj deo tela teže dohvatiti. Međutim, leđa treba negovati isto kao i kožu lica.

Rešenje: Dva do tri puta nedeljno uradite piling celih leđa, koristeći po mogućnosti morsku so. Koža leđa će biti meka i glatka. I svakako, svi preparati koje nanosite na leđa moraju biti prilagođeni mešovitoj koži.

2024 © - Vesti online