Ponedeljak 15.06.2015.
12:37 >> 18:08h
blic.rs, Tanjug

Tragedija: Stefan Ilić (12) se utopio!

MUP Srbije
Stefan Ilić

Ministar Stefanović izjavio je da je u toku obdukcija dečaka i da će policija za nekoliko sati imati rezultate te obdukcije i uzrok smrti, navodeći da je malo verovatno da je dečak bio otet.

Upitan šta se zapravo desilo, ukoliko nije reč o otmici, Stefanović je rekao da u interesu istrage ne može da govori. Stefanović je naveo da je policija imala sumnje, da je istraga išla u više pravaca, a da sad prestoji, kako je rekao, osetljiva kriminalistička obrada.

Ministar je rekao da u traženju dečaka bilo angažovan veliki broj pripadnika MUP-a, ronioca, Žandarmerije i saobraćajne policije, koja je blokirala to područje, da je 20 osoba ispitano.

Stefanović je rekao da je bilo poligrafskog testiranja, ali u interesu istrage nije želeo da govori o detaljima, navodeći da su detalji testiranja koji su objavili mediji netačni i da ne želi da spekuliše ko je bio na poligrafu.

Ministar je rekao i da nijedno od dece iz porodice nastradalog dečaka nije bilo ugroženo, kao i da roditeljima nisu oduzeta deca.

On je rekao da, nažalost, istragu otežava to što je jedini očevidac bio devetogodišnji brat nastradalog (S.G.) koji je prijavio nestanak, kao i da istragu ograničava to što je reč o maloletniku.

Stefanović je rekao da je policija identifikovala sva vozila koja su odgovarala opisu koje je dao dečakov brat, koji je policiji prijavio nestanak i naveo da su bile tri osobe u tamnom automobilu.

2024 © - Vesti online