Ponedeljak 15.06.2015.
13:34
Tanjug

Medalja sa posvetom

youtube.com/Live Leak
Jeziva slika: Trenutak kada autobus naleće na sportistkinje

Petnaestogodišnja Vanesa Sahinović zadobila je tada ozbiljne povrede kičme, zbog kojih je u opasnosti da ostane paralizovana.

Zbog ovog uidesa, Austrijanci su bili prinuđeni da odustanu od timskog takmičenja, ali su sestre Ana Marija i Ejrini Marija Aleksandri uspele da izbore srebro u duetu, iznenadivši u finalu favorizovane Ukrajinke i Štakmičarke Ukrajine i Španije.

Zlato je pripalo Ruskinjama Valeriji Filenovoj i Dariji Kulaginoj, a bronza Ukrajinkama Jani Nerežnoj i Elisaveti Jakno.

- Naravno da je ova medalja posvećena Vanesi. Bilo nam je teško, ali smo uspele uz podršku Olimpijskog tima Austrije. Pobedila je naša snaga volje - rekal je Ekjrini Marija Aleksandri.

Sestre Aleksandri su posvetile srebro i drugoj povređenoj takmičarki Luni Pajer koja je zadovila prelom lakta i sada se oporavlja kod kuće.

Treća povređena devojka Verena Brat iz udesa je izašla samo sa modricama i zato je ostala u Bakuu, kako bi nastavila takmičenje u figurama.

Do nesreće je došlo u četvrtak, kada je vozač autobusa koji prevozi sportiste na krivini izgubio kontrolu i pokosio plivačice, koje su se kretale trotoarom.

Objavljeni snimak udesa pokazuje je da je autobus namerno promenio pravac kretanja, prešao na trotoar i s leđa pokosio sportistkinje.

Vozač autobusa je uhapšen i protiv njega će biti podneta krivicna tužba.

2024 © - Vesti online