Ponedeljak 15.06.2015.
12:19
Tanjug

Pošteno na granici: MUP uhapsio 29 policajaca i 9 carinika

M. Karović
Ma da li je moguće da u Srbiji, i to na carini, ima mita i korupcije?

Policija je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, protiv uhapšenih, podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su, u prethodnih 15 meseci, izvršili više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita.

Ovu akciju pripadnici MUP-a su, kako se navodi, izveli u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije.

Osumnjičeni policajci i carinici, u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti i sprečavali krijumčarenje i druga krivična dela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Policijska akcija je, istaknuto je, sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske.

"Ovom akcijom sprečeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Republike Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava", navode u MUP-u.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju sa merama i aktivnostima po ovom predmetu, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika.

2024 © - Vesti online