Nedelja 14.06.2015.
23:11
Vestionline

Revanš Brazila Srbiji u pet setova

fivb.org
Foto: Ilustracija

Izabranici Nikole Grbića u petak su takođe posle pet setova u Novom Sadu pobedili Brazilce, prvi put posle sedam godina, ali ovoga puta nisu uspeli da ponove podvig.

Četvrtog vikenda, koji je na programu od 18. do 21. juna Srbija će ugostiti Australiju. Prvi meč ponovo će se igrati u Novom Sadu, a drugi u Beogradu.

Da će i ovaj meč, poput onog novosadskog, biti dramatičan, "najavio" je već i prvi set, koji je posle 23:23 rešen tako što su gosti iz Južne Amerike poentirali dvaput u nizu, i to asom za kraj.

Taj servis je bio dobra opomena na šta treba posebno obratiti pažnju, no tada je "glavnu ulogu" preuzeo jedan drugi segment igre, blok. A posle tri blokirana smeča Brazilaca u prvoj deonici, naši su to učinili čak pet puta u drugoj, rešivši je u svoju korist.

Tada je krenula "rezultatska klackalica". Ponovo su set uzeli sjajni Južnoamerikanci, ponovo su naši uzvratili, da bi se došlo do petog, odlučujućeg seta.

A u njemu se, isprva, činilo da su srpski odbojkaši bliži pobedi, jer su posle 8:8 osvojili tri od naredna četiri poena. Dva razlike, u petom setu, ovoga puta nisu bila dovoljna za trijumf.

Brazilci su najpre izjednačili na 11:11 dobrom ofanzivnom igrom, a kada je Nemanja Petrić doneo poslednje vođstvo Srbiji (12:11), usledili su najpre izjednačenje, a onda sjajni servisi. Dva vrlo loša prijema (istina - bila su to dva izuzetna servisa) odlučila su u završnici ovog meča, pa je trijumf, za razliku od novosadskog odbojkaškog maratona, ovoga puta pripao Brazilu.

2024 © - Vesti online