Nedelja 14.06.2015.
20:53
sputniknews

Islamska država pobeđuje u informacionom ratu

Tanjug/AP
Dobijaju propagandnu bitku protiv SAD-a: Islamska država

Novinari su došli u posed izveštaja pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja javne diplomatije i odnose sa javnošću Ričarda Stengela, nakon što je početkom meseca u Parizu održan sastanak zemalja-članica vojne operacije protiv ID. U dokumentu Stengel informiše svog pretpostavljenog - šefa Stejt departmenta Džona Kerija - da "koalicija ne uspeva da održi dobru unutrašnju i spoljnu komunikaciju“.

Zamenik državnog sekretara konstatuje da je formirana takozvana „grupa za rad sa saopštenjima“ u koju, između ostalih, ulaze predstavnici SAD, Velike Britanije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ona se bavi borbom sa ID u informacionom polju. Kako je naveo Stengel, "grupa nije jedinstvena“:

- Emirati su zatvoreni, Britanci previše zabrinuti, a struktura grupe često greši“-m smatra on.

- Ako se govori o unutrašnjoj komunikaciji, što se tiče našeg pogleda na događaje, mi gubimo od Islamske države. Mi smo usredsređeni na reagovanja i ne mislimo kako da izložimo naše gledište, već kako da se borimo protiv ID u toj sferi - konstatuje zamenik sekretara SAD.

Kako je naveo Stengel, druge članice koalicije ne pokazuju težnju da se to što pre ispravi. U vezi s tim, on predlaže da se ova grupa reformiše tako da uključi približno 20 lica i da bude stacionirana u Iraku.

2024 © - Vesti online