Ponedeljak 15.06.2015.
03:00
Ž. M. - Vesti

Ubijeni Srbin i njegova ćerka: Luna u avgustu trebalo da slavi 5. rođendan

aftonbladet.se
Tragično nastradala devojčica Luna

U eksploziji koja se dogodila na putu 155 u Torslandu, delu Geteborga, Dejan i njegovi prijatelji poginuli su na licu mesta, dok je devojčica preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

Prema pisanju dnevnog lista "Aftonbladet", devojčica i njen otac nastradali su dok su se vraćali s pecanja na kojem su bili zajedno s Dejanovim prijateljima. Švedski mediji ističu da je u kolima bio muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, kao i 32-godišnji muškarac poznat kao uticajna osoba u jednoj od kriminalnih grupa u Hisingenu, koga povezuju sa sukobima bandi u tom gradu.

Robert Karslon, šef istrage jedinice zapadnog regiona, potvrdio je švedske medije povezanost jedne poginule osobe sa kriminalnom grupom.

- Ono što mogu da potvrdim jeste da je jedna osoba, koja je nastradala u eksploziji, bila povezana sa sukobima koji su se nedavno dogodili u Geteborgu - istakao je Karlson.

Pucnjava i u martu

U martu ove godine u Geteborgu je nastradao još jedan Srbin. U pitanju je Petar Petrović (20) koji je poginuo kada je na njega pucao zasad nepoznati napadač. Tada je poginula još jedna osoba, a desetak ih je ranjeno. Pucnjava se dogodila u restoranu, a Petar Petrović bio je slučajna žrtva u ratu kriminalnih grupa.

Prema rečima tetke nastradale devojčice, ona je u avgustu trebalo da napuni pet godina.

- Dejanovi roditelji otputovali su u rodni kraj, u Republiku Srpsku, a ja sam morala da im javim da se vrate s odmora... Rekla sam im da je imao saobraćajnu nesreću, ali nisam smela ništa da im kažem za Lunu - rekla je tetka, a prenosi "Aftonbladet".

Porodica Mandić, kako "Vesti" saznaju, već godinama živi i radi u Švedskoj.

- Dejan je živeo s roditeljima, a u banjalučkom naselju Lazarevo imaju kuću u koju su dolazili za praznike i sličnim povodima. Dejanova supruga je takođe iz Banjaluke - rekao je izvor "Vesti".

2024 © - Vesti online